Registriraj se na forumu, tako imaš više mogućnosti!klik za više informacija

Zašto se registrirati?

Pa za početak možeš sudjelovati u temama na forumu, raspravljati na chatu a i razvijati prijateljstva sa članovima.

Manje reklama!

Kao registrirani korisnik možeš uploadati prijevode koji će onda moderatori i administratori odobriti ili odbaciti uz objašnjenje zašto.

Kao član potrebno je držati se pravila foruma i sajta.

Uvijek se možete predstaviti, iskazati interese il što god se sjetite u ovom dijelu.

The Adventures of Sherlock Holmes (1984)

Skok na sezonu: 123456799

The Adventures of Sherlock Holmes

 

Opis:

Serija je nastala u produkciji Granada TV i prikazivala se od 1984. do 1994. Zapravo, serija pod originalnim nazivom "The Adventures of Sherlock Holmes" prikazivala se dve sezone (1984-1985), a zatim su je nasledile "The Return of Sherlock Holmes" (1986. i 1988.), "The Case-Book of Sherlock Holmes" (1991.) i "The Memoirs of Sherlock Holmes" (1994.). Ukupno je bilo 7 sezona sa 36 epizoda trajanja od 60 minuta, kao i 5 TV filmova. Serija je snimana prema pričama Artura Konana Dojla. Adaptirana je 41 od 60 njegovih priča. Snimanje serije je prekinuto posle iznenadne smrti Džeremija Breta.
Glavne uloge igrali su:
Džeremi Bret - Šerlok Holms. Genijalna gluma Breta učinila je da kada pomislimo na Šerloka Holmsa, zapravo pomislimo na njega. Čak su pojedini glumci glumeći Holmsa, u stvari pokušavali da glume Breta (tipičan primer je Met Fruer koji se pojavio u 4 TV filma u produkciji Holmark kanala).
Dejvid Berk, Edvard Hardvik - dr Votson. U prvih 13 epizoda serije, vernog Holmsovog saradnika igrao je Berk, a u ostatku serije zamenio ga je Hardvik i taj posao odlično obavio.
Pored njih, redovno su se u epizodama pojavljivali i Rozali Vilijams (kao gđa Hadson) i Kolin Dževons (kao inspektor Lestrejd).

 

 

IMDb     TVDb     Wikipedia     Epguides

 

 

Pripremio: igniss

  • #
  • Naziv
  • Status
  • Airdate
  • Rejting
  •  

Sezona 1

Sezona 2

Sezona 3

Sezona 4

Sezona 5

Sezona 6

Sezona 7

Sezona 99

Pomogni u radu sajta!
PayPal
 
 
bytesized seedbox

Kalendar serija
CACHE: on
Prijava / registracija putem društvenih mreža