Registriraj se na forumu, tako imaš više mogućnosti!klik za više informacija

Zašto se registrirati?

Pa za početak možeš sudjelovati u temama na forumu, raspravljati na chatu a i razvijati prijateljstva sa članovima.

Manje reklama!

Kao registrirani korisnik možeš uploadati prijevode koji će onda moderatori i administratori odobriti ili odbaciti uz objašnjenje zašto.

Kao član potrebno je držati se pravila foruma i sajta.

Uvijek se možete predstaviti, iskazati interese il što god se sjetite u ovom dijelu.

The Billion Dollar Code

Skok na sezonu: 1

 

Opis:
Berlin, rane 1990e. Dva momka, Carsten, student umetnosti koji umetnost doživljava drugačije od svojih profesora, i Juri, kompjuterski zaluđenik i haker, upoznaju se u tehno klubu. Dobijaju ideju da razviju softver koji bi omogućavao da se poseti bilo koja tačka na Zemlji, zumiranjem te lokacije sa globusa. Brzo shvataju da još ne postoje kompjuteri dovoljno moćni za takav projekat. U stvari, postoji jedan, ali ga oni ne mogu priuštiti. Zato nagovaraju najveću telekomunikacionu kompaniju u Nemačkoj (danas je to Deutsche Telekom) da ih finansira.
Uprkos brojnim teškoćama, uspevaju da okupe tim mladih entuzijasta, završe projekat 'TerraVision' i predstave ga 1994. na međunarodnom sajmu komunikacija u Kyotu u Japanu, gde postiže ogroman uspeh.
2005. godine Google lansira svoj projekat 'Google Earth'.
2014. Carsten i Juri pokreću tužbu protiv Googlea, želeći da dokažu da su oni ti koji su svojim projektom postavili temelje za Google Earth, Google Maps, i sve navigacione sisteme koji se danas koriste.

 

IMDb     TVDb

 

pripremila: ZZoe

  • #
  • Naziv
  • Status
  • Airdate
  • Rejting
  •  

Sezona 1

Pomogni u radu sajta!
PayPal
 
 
bytesized seedbox

Kalendar serija
CACHE: on
Prijava / registracija putem društvenih mreža