Registriraj se na forumu, tako imaš više mogućnosti!klik za više informacija

Zašto se registrirati?

Pa za početak možeš sudjelovati u temama na forumu, raspravljati na chatu a i razvijati prijateljstva sa članovima.

Manje reklama!

Kao registrirani korisnik možeš uploadati prijevode koji će onda moderatori i administratori odobriti ili odbaciti uz objašnjenje zašto.

Kao član potrebno je držati se pravila foruma i sajta.

Uvijek se možete predstaviti, iskazati interese il što god se sjetite u ovom dijelu.

BBC Caribbean with Simon Reeve

Skok na sezonu: 1

 

Opis:

Neustrašivi novinar Simon Reeve kreće u potpuno novu pustolovinu, započinje obilazak Karipskog mora, u kojem se nalaze neka od najegzotičnijih i najprimamljivijih mjesta na zemlji. U seriji je putovanje neraskidivo povezano s divljim svijetom, aktualnim problemima, pustolovinama i nevjerojatnim uvidima u taj veličanstveni dio svijeta. Osim snimki s kopna, mora te čak i letećeg gumenog čamca, koje oduzimaju dah, vidjet ćemo jedinstvene priče i prelijepe karipske krajolike. Područje na kojem se nalaze tisuće otoka i tropskih kopnenih predjela obiluje poviješću, sukobima, kulturom, pustolovinama, divljinom, glamurom i šarolikim ličnostima, te će Simonu pružiti bezbroj prilika za istraživanje. Putujući od haitskih slamova do luksuznih mjesta za odmor, od plaža Barbadosa do naftnih polja Venezuele, od prašuma St Vincenta do narkoratova u Hondurasu, Simon dubinski proučava različite države i njihove drukčije kulture. U svom prepoznatljivom simpatičnom stilu, traži ljude koji na ovim otocima i obalama zarađuju za život, otkriva kako se stvari mijenjaju i naglašava veliku raznovrsnost i bogatstvo ovog predivnog dijela svijeta.
Simon započinje putovanje na otoku Hispaniola, potom istražuje svijetlu i mračnu stranu Dominikanske Republike. Pridružuje se policijskom odjelu za borbu protiv narkotika u ratu protiv međunarodnih narkokartela u Santo Domingu, a zatim prelazi granicu s Haitijem i posjećuje ozloglašene kampove sa šatorima u Cité Soleilu. Otkriva i živahnu, šarenu i uspješnu stranu života na Haitiju proizašlu iz jedinstvene povijesti te zemlje. U drugom nastavku vidjet ćemo ga na Barbadosu, igralištu bogatih i slavnih i jednom od najbogatijih karipskih otoka. No kako ovisnost o ekskluzivnom turizmu utječe na mještane? U Venezueli - koja je siromašna iako se ubraja u zemlje s najviše zaliha nafte i plina na svijetu - Simon istražuje loše upravljanje prirodnim resursima i upoznaje snalažljive ljude koji vode posao iz sirotinjskog grada na nebu, napuštenog nebodera u kojem sada živi više od 3000 ljudi. Putujući dalje u Kolumbiju, upoznaje uzgajivače banana koji i dalje žive s ožiljcima desetljeća građanskih sukoba, ali pronalazi zemlju koja je prilično na putu prema oporavku. Zadnji nastavak započinje u udaljenoj karipskoj obali Nikaragve, zemlje pred golemim promjenama zbog izgradnje novog transoceanskog plovnog kanala koji bi trebao postati konkurencija Panamskom kanalu. Simon zatim putuje na prelijepi honduraški otok Roatán, raj za morski život i turiste - kao i za ljude koji bježe od nezamisliva nasilja u kopnenom dijelu Hondurasa. Karipsko putovanje završava na slavnom otoku Jamajci, otkrivajući zemlju koja se izravno suočava s uglednom nasilne zemlje dok policija primjenjuje oštre mjere protiv korupcije. Provodi vrijeme s mladim ljudima koji su odbili život u bandama i koji budućim naraštajima nude nadu, stvarajući otok koji je sigurniji i uspješniji nego ikad prije.
Jeste li znali?
Veličanstveni nacionalni park Sierra Nevada u Kolumbiji najviši je obalni planinski lanac na svijetu i u njemu jedna kultura živi povučeno od svijeta još od vremena španjolskih osvajanja prije 500 godina. Pleme Kogi rijetko u svoja sela pušta snimateljske ekipe, ali zbog zabrinutosti za budućnost planeta, susreli su se sa Simonom kako bi prenijeli svoju poruku njemu i cijelom svijetu.

 

IMDb   TVDb   Wikipedia

 

 

Pripremio: LemonzOO

  • #
  • Naziv
  • Status
  • Airdate
  • Rejting
  •  

Sezona 1

  • 2.
  • Barbados
  • prevedeno
  • 29.03.2015
  •  
  •  
Pomogni u radu sajta!
PayPal
 
 
bytesized seedbox

Kalendar serija
CACHE: off
Prijava / registracija putem društvenih mreža