Registriraj se na forumu, tako imaš više mogućnosti!klik za više informacija

Zašto se registrirati?

Pa za početak možeš sudjelovati u temama na forumu, raspravljati na chatu a i razvijati prijateljstva sa članovima.

Manje reklama!

Kao registrirani korisnik možeš uploadati prijevode koji će onda moderatori i administratori odobriti ili odbaciti uz objašnjenje zašto.

Kao član potrebno je držati se pravila foruma i sajta.

Uvijek se možete predstaviti, iskazati interese il što god se sjetite u ovom dijelu.

Super Gran

Skok na sezonu: 1299
  • Epizoda:28
  • Prevedenih:28 (100%)
  • Status:Gotova
  • Žanr:avantura, obiteljski, komedija
  • RSS za prijevode: RSS

 

Opis:

Adaptirajući seriju dječjih knjiga "Super Gran" pisca Forresta Wilsona (prva, od ukupno deset, je izdana 1978. godine), Jenny McDade je ostvarila velik uspjeh. Radi se o televizijskoj seriji "Superbaka" iz 1985. godine, o starijoj gospođi sa super moćima. Serija je koristila tadašnje najmodernije specijalne efekte pomoću kojih se Superbaka mogla npr. bacati kroz prozore na visokim zgradama, letjeti zrakom na svom biciklu i voziti okolo u svom posebnom super-autu. U seriji se pojavio niz tadašnjih  engleskih zvijezda i sportaša koji su rado prihvatili gostujuće uloge. Snimljena je na različitim lokacijama oko sjeveroistočne Engleske, točnije u gradićima Tynemouthu, South Shieldsu i Beamish Museumu, dok je radnja serije smještena u  izmišljeni gradić Chisleton. Naslovnu pjesmu otpjevao je Billy Connolly, a zanimljivo je da je puna verzija pjesme izašla i kao singl te dosegla 32. mjesto na ljestvici britanskih singlova. Serija u današnje vrijeme sigurno ne bi dobila neku veću dječju pažnju, no u osamdesetim smo gledali valjda sve u čemu se spomenula riječ superheroj. Većina glumaca nije znala glumiti, radnja je bila poprilično plitka i sa više rupa nego švicarski sir. Moglo bi se reći da je "Superbaka" toliko loša, da je zapravo dobra. Prvi puta je prikazana 1985. godine na televizijskom programu ITV-u. Serija se prikazivala jednom tjedno, a Superbaka je koristila svoje supermoći protiv negativca Scunner Campbella i njegovih priglupih pomoćnika. Snimljene su dvije sezone, svaka po 13 epizoda od pola sata, uz božićni specijal 1986. Zadnja epizoda je snimljena 1987. godine.
Postoji mnogo televizijskih i  filmskih superheroja. No u ne tako mirnom gradiću Chisletonu živi i jedna neobična junakinja, drugačija od uobičajenih stereotipa. Ona nije u osobitoj formi, nije mlada ni zgodna i ne može se penjati po visokim zgradama. Ona je starija od svih junaka zajedno, ona je Superbaka! Dakle, serija govori o avanturama vesele i  blage starije gospođe Smith, koja daje sve od sebe da bi i u starijoj životnoj dobi normalno živjela. U isto vrijeme dobrodušni profesor Black izumi poseban stroj, koji mu zatim ukrade sitni kriminalac Scunner Campbell. On se nada da će mu stroj podariti supermoći, no tek mora otkriti kako stroj radi.  Nespretno ga uključivši zraka pogodi direktno našu bakicu dok se odmarala na klupi u parku. Od udara joj život više nikako nije isti jer poprimi magične moći i tako može braniti dobre građane svog rodnog grada. Ubrzo postaje lokalna junakinja, Superbaka. Štiti svoj grad što i nije posebno teško ako uzmemo u obzir da većinu zločina poduzima ne osobito snalažljiv Scunner Campbell i njegovi gotovo patetični pomoćnici zvani Muscles i Dustin, čiji je IQ možda i najniži na svijetu.


 

IMDb   TVDb   Wikipedia    Epguides

 

 

Pripremio: hajo309

  • #
  • Naziv
  • Status
  • Airdate
  • Rejting
  •  

Sezona 1

Sezona 2

Sezona 99

Pomogni u radu sajta!
PayPal
 
 
bytesized seedbox

Kalendar serija
CACHE: off
Prijava / registracija putem društvenih mreža