Registriraj se na forumu, tako imaš više mogućnosti!klik za više informacija

Zašto se registrirati?

Pa za početak možeš sudjelovati u temama na forumu, raspravljati na chatu a i razvijati prijateljstva sa članovima.

Manje reklama!

Kao registrirani korisnik možeš uploadati prijevode koji će onda moderatori i administratori odobriti ili odbaciti uz objašnjenje zašto.

Kao član potrebno je držati se pravila foruma i sajta.

Uvijek se možete predstaviti, iskazati interese il što god se sjetite u ovom dijelu.

The Book of Daniel

Skok na sezonu: 1
 • Epizoda:8
 • Prevedenih:8 (100%)
 • Status:Gotova
 • Žanr:drama
 • RSS za prijevode: RSS

 

Opis:
Seks, droga, ukradeni novac - niko ne može testirati vašu veru toliko temeljno kao najbliža porodica…
Priča o svešteniku, zavisnikom koji sve probleme rešava u dogovoru sa modernom inkarnacijom Isusa. Nesvakidašnjeg sveštenika igra slavni Ejdan Kvin, najpoznatiji po ulozi u nezaboravnoj „Legendi o jeseni“, koji je ovde pokazao kako je majstor glumačkog posla, sposoban da igra i najzahtjevnije uloge, kakva ova bez imalo sumnje i jeste. U ekipi odličnih, ali manje poznatih glumaca ističe se ime Elen Berstin, ali jednako dobar posao odradili su i Suzan Tompson, Kristijan Kembel, Alison Pil i Ivan Šo, kao i Isus Garet Dilahant.
Danijel, episkopski sveštenik u gradiću blizu Njujorka, ponosi se time što je uvek spreman i sposoban da pomogne svojim vernicima u parohiji, nezavisno o vrsti i težini problema s kojima se oni suočavaju. Siguran da mu je Isus uvek pri ruci, svom se mentoru i prijatelju obraća uvek kada oseti da ga pritiska nekakav teret, a Isus ga nikada ne ostavlja na cedilu. Njihove se seanse dogadjaju prilično često, s obzirom na to da je Danijel zavisan o sedativima koje dobija na recept, a njegova supruga Judit gaji zavisnost prema martiniju usred dana. Iako klasičnog izgleda, Danijelov Isus prilično je nekonvencionalan jer se pojavljuje jedino pred Danijelovim očima, te otvoreno kritikuje moderna crkvena učenja i praksu, podsjećajući Danijela i na svoje vlastite mane i slabosti.
Danijelovu porodicu čine još i 23-godišnji sin Piter, homoseksualac republikanskih političkih uverenja koji još nije preboleo smrt brata blizanca od leukemije; šesnaestogodišnja ćerka Grejs, upravo uhapšena zbog posedovanja narkotika; te Adam, šesnaestogodišnji sin, usvojeni Kinez koji se zabavlja sa devojkom čiji roditelji imaju izrazito anti-azijske stavove. Kada Danijelov zet Čarli, koji ne zna svoje prezime, pobegne posle krađe crkvenog novca, Čarlijeva supruga ulazi u lezbijsku vezu sa Čarlijevom biseksualnom sekretaricom. Beatrisa je u vezi je sa Danijelovim ocem, čija supruga boluje od Alchajmerove bolesti. Haos koji ga okružuje Danijelu ne pomaže da se oslobodi tabletomanije, što pokušava već godinama.
U svojoj fantastičnoj humornoj drami „Knjiga o Danijelu“, autor je uspeo kao malo ko pre, da osigura gledaocima objektivan pogled na crkvu u Americi, a utisak je da se situacija ne razlikuje previše ni u ostatku sveta. Ipak, iako bez ikakvog umivanja ukazuje na sve nepravilnosti i nelogičnosti crkvene prakse, ova je sjajna, duhovita i upozoravajuća serija pre svega pomalo apstraktna porodična drama o granicama ljubavi, izazovima svakodnevnog života te moralnim odlukama sa kojima se suočavamo u životu. Ispostavilo se, međutim, kako  su autori u svojoj zamisli uspeli i više nego što su sami očekivali jer je seriji posle četiri nastavka otkazano emitovanje, zbog stalnog pritiska konzervativnih krugova, kojima je priča o svešteniku-zavisniku ipak bila previše uvredljiva.

 

 

IMDb    TVDb     Wikipedia    Epguides

 

 

Pripremio: Rancher

 • #
 • Naziv
 • Status
 • Airdate
 • Rejting
 •  

Sezona 1

Pomogni u radu sajta!
PayPal
 
 
bytesized seedbox

Kalendar serija
CACHE: on
Prijava / registracija putem društvenih mreža