Registriraj se na forumu, tako imaš više mogućnosti!klik za više informacija

Zašto se registrirati?

Pa za početak možeš sudjelovati u temama na forumu, raspravljati na chatu a i razvijati prijateljstva sa članovima.

Manje reklama!

Kao registrirani korisnik možeš uploadati prijevode koji će onda moderatori i administratori odobriti ili odbaciti uz objašnjenje zašto.

Kao član potrebno je držati se pravila foruma i sajta.

Uvijek se možete predstaviti, iskazati interese il što god se sjetite u ovom dijelu.

Medici Godfathers Of The Renaissance

Skok na sezonu: 1

 

Opis:
Poreklom sa toskanskog sela, porodica Mediči je tokom 14. veka postepeno napredovala, sve dok nije osnovala malu banku. A ona je tokom 15. veka postala najveća u Evropi. Banka Medičijevih bila je jedna od najuspešnijih i najuglednijih institucija Evrope svog vremena. Na osnovu toga, Medičijevi su stekli političku moć. Sistem dvojnog knjigovodstva prvi put su upotrebile računovode koje su radile za porodicu Mediči u Firenci. 
Medičijevi su postali politička dinastija, iako su zvanično dugo ostali ostali građani. Porodica Mediči je dala četiri pape i dve kraljice-regentkinje Francuske.
Danas ih pamte kao mecene najvećih umetnika renesanse - Leonarda da Vinčija, Mikelandela, Rafaela, Bruneleskija i mnogih drugih. 
Dok je Firenca bila u vlasti porodice Mediči, u njoj je stvoreno okruženje u kome su cvetali umetnost i humanizam. Medičijevi su negovali i podsticali nastanak italijanske renesanse, zajedno sa drugim porodicama Italije - Viskontijevi i Sforce u Milanu, Este u Ferari i Gonzage u Mantovi.

 

 

IMDb     TVDb

 

 

Pripremila: LjubicaSP

  • #
  • Naziv
  • Status
  • Airdate
  • Rejting
  •  

Sezona 1

Pomogni u radu sajta!
PayPal
 
 
bytesized seedbox

Kalendar serija
CACHE: on
Prijava / registracija putem društvenih mreža