Almine,
Samo da ti pojasnim nešto.
Preferiram kombinaciju određenih formata i kodeka koji rade na svim uređajima iz mog okruženja.
Ne radi svaka grupa svaku seriju/epizodu u istom kvalitetu jer i njihovi ljudi se menjaju, a ja imam svoj kriterijum (prvenstveno video bitrate, mada ih ima još) snimka. Zbog toga snimam ripove za koje ponekad nema podešenih titlova ovde.
Dalje, u horoskopu sam hrčak
i volim da čuvam (čitaj, snimam za ponovno gledanje) filmove i serije. Kako nijedan titl nije savršen, uvek ih prvo gledam sa usb-a, zatim korigujem greščice kojih u skoro svakom titlu ima (ili delove koji nisu prevedeni po mom ukusu), promenim tajminge (izluđuje me kad titl koliko god malo slova imao, traje 0,5 sec. na primer). Ovom akcijom sam onemogućen da snimam serije na način kao do sada.
Nijedan titl odavde nikad nisam kačio na druge sajtove.
Probao sam one Test snimke, i od njih mi radi samo onaj koji zahteva reenkodovanje (no.6).
To ne zadovoljava moje kriterijume, i
ja vam od srca želim da ostvarite ono što ste naumili,
podržavam čak i ovaj način, iako sam na gubitku za hrpu odličnih titlova.
Cenim Tvoje prevode. Znam koliki je to posao. Preveo sam 10-ak manje gledanih ali za neke ljude kultnih filmova za koje sr/hr prevodi
nisu postojali pre toga (trenutno radim na još jednom, kao i na jednoj mini-seriji). Video sam da su se svi ubrzo pojavili na mnogo sajtova. Ljudi ne znaju da sam ja to uradio (samo na prvom urađenom titlu, rađenom ručno u notepadu
par meseci, sam se potpisao, posle sam prestao jer sam znao da će mi i tako obrisati potpis) ali ja ne patim od toga, dovoljno mi je da ja znam da sam makar mrvicom doprineo da ljudi mogu uživati u filmovima.
Commandoguru, da, to je pravi "odnos" prema korisniku, nema na čemu što podržavam štrajk prevodilaca, branim njihovo pravo na drugim forumima. Ovde sam se registrovao samo da dam podršku štrajku.
Najiskrenije te molim da se maneš ironije i peckanja. Nijednu reč protiv ovog sajta niti njegovih principa nikad nisam rekao.
Svako dobro najboljem sajtu sa prevodima serija i ljudima koji u njemu učestvuju!
Vaya con Dios