Autor Tema: Cilj postojanja ovog podforuma i pravila  (Posjeta: 11555 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline prijevodi-online

  • Novi član
  • *
  • Postova: 18
Cilj postojanja ovog podforuma i pravila
« : 29.01.2012. 21:25:52 »
Poštovani korisnici,

Budući da je PO jedno od najvećih okupljališta amaterskih prevoditelja, odlučili smo otvoriti podforum namijenjen pravopisu i gramatici u kojem će biti navedene najčešće pogreške koje se viđaju u titlovima. Smatramo da je ključno poznavanje vlastita jezika, jer u suprotnom titlovi nisu kvalitetni. U početku ćemo vam objasniti samo najgore pogreške koje viđamo u titlovima i to na vrlo kratak i jasan način. Kada njih obradimo, prijeći ćemo na malo manje znana pravopisna pravila i na malo detaljnija pojašnjenja.

U samim postovima pravila, iznimke od pravila i razlike između jezika bit će jasno naznačene podcrtanim i podebljanim slovima. Primjeri neispravnog pisanje bit će označeni podebljanim slovima crvene boje, a ispravnog podebljanim slovima zelene boje. Posebne napomene PO Tima bit će navedene podebljanim slovima plave boje. To ćemo činiti kako bismo povećali preglednost i jednostavnost objašnjenja.

Sam podforum će biti zaključan, tj. članovi neće moći otvarati nove teme i sami pisati pravopisna pravila niti komentirati postojeća u njihovim temama. Ovo ne znači da ne želimo vaš doprinos. Naprotiv, pozdravljamo ga. Članovi koji puno doprinesu dobit će ovlasti otvarati nove teme i uređivati postojeće. Svi ostali mogu predlagati, kritizirati i raspravljati u temi Mali pravopisni podsetnik, kao i do sada.

Nadamo se da će vam ovaj potforum biti koristan i da će podignuti pravopisno-gramatičku razinu titlova koje prevoditelji postavljaju na sajt.

Vaš,

PO Tim
« Zadnja izmjena: 03.02.2012. 23:50:10 prijevodi-online »

Tags: