Eto, nakon 7 godina dođe kraj i ovoj seriji. Nisam baš uz nju 7 godina, jer sam prve tri sezone gledao odjednom, onda, svake godine po fiks 13 epizoda. Dovoljno je reći da mi je ovo bila omiljena serija, akcenat na omiljena. To je prestala da bude nakon 4 sezone. Prve tri sezone su jednostavno nenadjebive. Život bajkera, i sve uz njega što ide. Bez nekih većih kriminalnih smicalica. Posao koji je tekao godinama, išao je svojim tokom. Onda su htjeli od bajkerske serije da ih prikažu kao neku mafiju (italijansku). Zašto kažem italijansku?! To je najbolje organizovana kriminalna institucija, sa prstima u svim mutnim, pravim i krivim poslovima. A dal' to može 10-tak bajkera? Svakako da ne. Tu su izgubili nit i smisao onih prvih tri sezona, koje su
must see. Od četvrte sezone to kreće da bude druga serija sa istim glumcima. I kad sam gledao zadnju epizodu, kako se privodilo kraju, nisam osjetio neki kamen u stomaku koji osjetim kad gledam serije koje stvarno volim, a znam da je kraj. Ipak, iako su skrenuli s puta, pravog puta, serija nije bila loša. Čak i ostatak tih sezona je gledljiv, i možda nekome zanimljiv. Jax i Opie su mi jedni od najdražih likova, ikada! A to je jako teško, ako uzmem u obzir koliko sam čuda odlgedao
. 3 stvari koje nikad nisu hvalili ovoj seriji su: jebeno, ali jebeno dobar odabir muzike, dobri motori i dobre ribe. O da, riba je bilo, bilo... Finale, realno, očekivano.
Today bad guys lose. Jasno ko dan! Sve da je bilo drugačije bi bilo loše. Opet, imalo je dosta simbolike kroz cijelu seriju, mada nisu pridavali veliku pažnju tome. Što i za seriju ovakvog karaktera i nije bitno, ali je bilo fino vidjeti. Al' dobro, svakako će ova serija ostati u finom sjećanju.