Aha ok, Almine, heh, i mislio sam da nisam u pravu, ali eto, morao sam napisati.
Završio i ja sa gledanjem prve sezone
Losta. Istina da zaostajem ohoho za vama, ali stići ću vas jednoga dana, heh. Što se prve sezone tiče, najbolje su mi bile prve tri epizode i dakako ova posljednja koja je trajala gotovo sat i pol vremena. Nije mi loša serija, ali nije mi bolja od moje najbolje serije
Prison Break, i od serije
24. Dakako, te serije se ne mogu uspoređivati s
Lostom, nego kažem samo onako, čisto informativno.
Kod serije mi se najviše sviđaju trenuci kada se dogodi nešto neočekivano i onda se gleda tko bi mogao biti osumnjičeni. Recimo ono kada je netko zapalio splav, kada je netko udario s leđa Sayida dok je postavljao antene, kada je netko stavio otrov u piće Michaelu i tako to. To mi se najviše sviđa, uvijek netko potpuno neočekivani ispadne kriv. Također su mi dobre i tajne koje krije otok, poput primjerice srušenog aviona, "otvora", neobičnog stvora, i sličnih stvari.
Puno ste pričali da ima dosta nejasnih stvari što sam ja i očekivao, ali prva sezona ih nije donijela u nekoj većoj količini, uglavnom je sve više-manje jasno, osim dakako onoga što je tek otkriveno u zadnjoj epizodi prve sezone - tu već ima dosta nejasnih stvari, npr. tko su oni ljudi na koje su naišli Sawyer, Michael i onaj kinez. Pošto su tražili Walta, čini mi se da imaju veze s onim crnim dimom o kojem je pričala ona francuskinja Danielle i da su to možda ti ljudi koje su oni čekali na otoku, ali na kraju se nisu pojavili - međutim, to su samo moja nagađanja, tko zna kakva je prava istina. I baš me zanima kuda će ih odvesti onaj "otvor" kojega su napokon uspjeli otvorili (eh, kako je prasnuo gospodin Ar(n)zt
).
Uglavnom, prva sezona mi je onako solidna, ništa posebno. Izgleda da je istina da je prva sezona najlošija (kao što sam čuo), izgleda da tek najbolje dolazi u sljedećim sezonama, iskreno se nadam da će tako i biti. Ima dosta epizoda koje su mi bila pomalo dosadne. Također mi je dosadno kada gledam što je tko od izgubljenih na otoku radio prije pada aviona. Ne kažem, ima tu izuzetaka, ima tu poučnih stvari i stvari koje pomognu zaključiti neke stvari, ali ima i podosta dosadnih.
Hurley (Hugo Reyes) mi je nesumnjivo najjači lik u seriji.
On mi dođe nešto kao Hiro u
Heroesima, s time što mi je Hurley šesto puta zabavniji i bolji od njega. Nema te njegove scene na koju se nisam barem nasmiješio ako ne već nasmijao. Istina da ga nisu nešto posebno puno prikazivali, ali ama baš svaki puta kad on nešto kaze to je za crknut od smijeha, dobre su mu fore i stvarno je cool čiča.
Nadam se da će biti još njegovih dobrih fora u sljedećim sezonama.
Zaboravih napomenuti, dobre su mi i poneke smiješne situacije u seriji kojih nema puno ali budu humoristične, dobro je kad u jednoj ozbiljnoj seriji ima mjesta za ponešto humora. Najjače mi je bilo tamo među prvim epizodama, kada je onaj lik što je Kate držao u avionu bio ležao u vrlo lošem stanju i Sawyer da mu skrati muke, uzme pištolj koji je imao jedan jedini metak i upuca ga. Par trenutaka poslije, lik se i dalje čuje, kad ono, Sawyer (James) promašio srce -
!
Ono što mi je bilo neobično u seriji je što slabo ljudi umiru. Navikao sam na
Prison Break i
24 gdje u sezoni umre podosta ljudi, i što je najbolje bude tu dosta neočekivanih smrti. Kod
Losta, u prvoj sezoni, umro je jedan jedini čovjek (brojim ove važnije uloge), to je bio Boone, brat od Shannon. To me malo iznenadilo, skoro nitko ne umire a tu i tamo naleti novih ljudi. No kad gledam postere za petu sezonu i usporedim glavnu ekipu iz prve, vidim da podosta ljudi fali, ali ima i novih lica, tako da će izgleda biti još svega. Prva sezona mi više liči kao neki uvod, nije se nešto previše toga dogodilo. A kad gledam najave za drugu sezonu, vidim da se spominje druga strana otoka, znači moglo bi biti zabavnije i puno više mistike što volim.
Također sam primjetio u prvoj sezoni i nekoliko glumaca iz ostalih serija koje pratim, svi su glumili tek u jednoj epizodi. Matt Parkman iz
Heroesa je bio pilot aviona, Ruski predsjednik iz serije
24 je bio vidovnjak kojeg je posjećcivala Claire, a Terrence Steadman iz
Prison Breaka je bio lik kojega je Sawyer ubio.
Eto, isprike na pomalo dugačkom tekstu. Navikao sam opširnije pisati, i vjerojatno se neki možda neće složiti sa mnom, neki možda hoće, no ovo je samo moje mišljenje na prvu sezonu
Losta koja je po meni bila tek prosječna, kao neki uvod u ono što tek dolazi.
E dobro, sad je vrijeme za drugu sezonu!