OK, jos par pitanja koja bi zapravo mogla da budu i samo razmisljanje. Sta je sa onim polarnim medvedima? Da li je negde receno da je to mozda nekakav eksperiment, gde se radi na tome da se polarni medevedi adaptiraju na tropsku klimu, obzirom da su medju prvima osudjeni na izumiranje kada klimatske promene krenu (teoretski) da unistavaju planetu. I da li je negde neko rekao nesto o onim brojevima? Sta su oni u stvari i zasto bas svakih 108 minuta mora da se pritisne taster? Da bi ostrvo ostalo nevidljivo za spoljni svet? Znam da su brojevi u direktnoj korelaciji sa onom Valencetijevom jednacinom o predvidjanju buducnosti, odnosno smaku sveta i to valjda kao njeni faktori, ali da li je to negde u seriji objasnjeno barem imalo? BTW, Valencetijeva jednacina ne prikazuje to sto se kaze, nego je pomocu nje moguce izracunati tacan datum kada ce svet sam sebe da unisti.
Ima dosta materijala za razmisljanje, nije u pitanju samo da li ce Kejt da ostane sa Dzekom ili Sojerom, sto je potpuno nebitno. I zasto moraju da se vrate i Ben je rekao Dzeku, da se odatle ne vracaju nazad? Najvise mi se svidja ideja da su oni baceni na izolovano ostrvo da bi stvorili zajednicu koja je odsecena od spoljnih uticaja, sa prilicno dobrom, sto tehnickom, sto strucnom podrskom, tako da kad nestane spoljnog sveta, zbog neke od predvidjenih kataklizmi, mogu da pocnu sve ispocetka, i da na taj nacin sprece izumiranje ljudske vrste. Zanima me i sta je u pitanju sa onim vakcinama koje je Dezmond uzimao dok je ziveo u oknu, kao i onom sto su ubrizgali Klerinom detetu. Ne verujem da je slucajno uzeta starija glumica koje ce glumiti Aleks, koja slobodnom procenom, mora da ima vise od 16 godina, ili sto se nekoliko puta potencira kako je Volt porastao. Mozda nekakvo ubrzavanje razvoja, odrastanja...?
Ako neko ima neki komentar, voleo bih razmenu misljenja, sa malo drugacijeg stanovista osim da li je Kejt bolja riba od neke druge. Mada sto se tice te teme, meni je definitivno najbolja bila Senon i nije mi bilo svejedno kad je "ukinuta".
Kroz seriju se svakako provlaci ta ideja o kraju sveta, to je zapravo i lajt motiv cele price, i to kraj koji ce ljudska vrsta sama sebi da servira. Ili sam ja sve pogresno shvatio...