A hajmo pretpostaviti ovako:
- Locke: Ne vjerujem da će se iko početi obraćati preko Lockea jer mislim da je on jednostavno iskorišten kao obična figura, pijun, kao što Desmond reče Jacku da su svi oni samo obične figure. Locke je u cijeloj seriji predstavljen kao jedna velika dobrica koju su u životu svi iskorištavali i na kraju uvijek ispadne naivac. Mislim da je jednostavno iskorišten da bi se Oceanicova šestorka vratila na ostrvo radi nama još uvijek nepoznatih faca i njihovih ciljeva. Isto kao što ga je njegov rođeni otac iskoristio za bubreg na što je Locke naivno nasjeo.
- Ben je isto trebao biti obična figura, ali se on okrenuo protiv tih faca, a samim tim i protiv ostrva. Zato su on i njegovi ljudi sagradili naselje i živjeli na onom manjem ostrvu, jer bi izgubio glavu da je otišao na ostrvo na koje je pao avion 815. Uostalom, kada je avion pao, zašto on kao vođa i glavešina svojih ljudi nije otišao s njima zajedno da vidi ko je sve novi dospio na veće ostrvo? Zašto je poslao ljude i čekao da mu oni podnesu izvještaj prelazeći ogroman put između ostrva? Na kraju krajeva, kada su zarobili Claire i ubrizgavali Aaronu injekcije, on nije smio otići u tu stanicu da to sve nadgleda. Ne vjerujem da bi Claire onako lako pobjegla da je on bio tu. On jednostavno nije smio otići pred Christiana u kolibu jer se plašio za svoj život i zato je poslao Lockea. I opet još jedan dokaz da je Locke naivac kojeg svi iskorištavaju. Pitanje je hoće li sada ovih pet imati problema povratkom na ostrvo pošto je umjesto malog Aarona u avionu bio Ben. Jer lijepo je Danielova mama gđa Hawking rekla Jacku da ako se ne vrate baš svi koji su i napustili ostrvo, da će rezultat biti nepredvidljiv. Ja jedva čekam da vidim taj nepredvidljivi rezultat. Mislim da će to biti nešto moćno.
- Aaron: Mislim da je ovo dijete jedno od odlučujućih figura u cijeloj ovoj igri. Opet moram spomenuti onoga tipa kod kojeg je Claire otišla iz zajebancije da joj prorekne budućnost, a on joj je rekao da je trudna, da nosi muško dijete i da ga dobro čuva jer će mali odigrati odlučujuću ulogu u budućnosti. Ona tada nije znala da je trudna, ma nije ni pretpostavljala niti je imala simptome trudnoće. Pitanje je jesu li joj u Medicinskoj stanici ubrizgavali vakcine da i Aaron ne bi umro kao ostala djeca ili su znali da će Aaron ipak biti rođen i živjeti pa su tada izvlačili nešto iz njega. Ja mislim da je ovo drugo, što dokazuje koliko je Aaron važan. Možda je Claire došla u san od Kate i zaprijetila joj da ne smije Aarona vratiti na ostrvo zbog sprečavanja da Aarona sile koje su na ostrvu okrenu na zlu stranu.
- Christian: Počnimo od pretpostavke da on uopšte nije mrtav. Kao što znamo, kada je Jack otišao u Sydney i tražio da vidi tijelo svoga oca, nisu mu dopustili. cijelo vrijeme od kako ga je preuzeo kovčeg je bio zapečaćen i takav je i zakopan. Pitanje je ko je bio uopšte u tom kovčegu, otkud znamo da je bio Christian? Sve više sam uvjeren da je otišao na ostrvo da bi sredio situaciju i probleme koje će izazvati ljudi iz aviona 815. Ali sada me ona scena kada ga Locke pita da mu pomogne ustati i Christian mu kaže da nema šanse, dovodi u sumnju da mu možda nije htio pomoći jer je duh. Međutim na početku serije su producenti rekli da se u seriji uopšte ne radi o duhovima, tako da ne bih rekao da Christian jeste duh.
- Jacob: Sa njim uopšte neću da razbijam glavu niti da zamaram mozak dok se ne počne razrješavati misterija ko je on. A polako, razriješiće se.
POZDRAV