Almine, mislim da nisi u potpunosti u pravu! Slazem se da ti je jedna recenica dobra, a to je:
Da ostrvo osciluje jer ga nije Locke pomerio, vec Ben!
Ostalo mi je...Ono sa Lukom, to je glupost, Dharma je zapravo samo otkrila kako nesto moze da iskoristi, a pravu moc ima ajde da kazemo Jacob ili Ostrvo...ko god..To je kao sto Sunce sija, i mi mozemo zagrejati vodu na taj nacin, ali ustvari moc lezi u Suncu! To sto onaj Edgar kaze da ne smeju biti uneti metalni predmeti, pokazuje samo da oni nisu sigurni sta su otkrili, pa posto vide da ima neku moc, ne bi bas da se igraju...cak mislim da u jednom delu kaze "Pretpostavljamo da..."
Smatram da je Ben tacno radio sto je i zeleo i trebao, i da njegovo znanje prevazilazi znanje Edgara! Hocu reci da Ben zna gde je tocak, i da nema ni jedan pristup, osim da probije najtanji deo, to je deo gde je Luk, i znao je da ce to da se dogodi ako stavi metalne predmete...tako da ne vidim nikakvu gresku u tome, jer da postoji greska, najverovatnije bi im Kristijan ukazao na neki drugi nacin da pridju tocku! Sto u onom vremenu nije bilo moguce, jer koliko sam video nema nekih tunela i sl, ranije je postojao taj bunar, kako je sada Locke sisao. A i bilo bi glupo malo da zbog nekog metala tamo vreme se sjebe, vise se slazem sa onim sto je i Anniani rekla, a i ti, da se to dogadja jer Locke nije okrenuo tocak! Ali se ne slazem da je Ostrvo "odbacilo" Bena u Saharu, kao sto rece Anniani, to je verovatno skoro i nebitno, tj i Lockea je odbacilo sigurno negde, mozda u Sibir
Ne verujem da ga je bacilo na Menhetn u djakuzi sa 23 ili 42 playboy devojke : )))) E sad odakle je Kristijan dosao to je pitanje, cak ne mora da znaci da njega materija "ometa" da se krece, hocu reci da moze da se stvori u "rupi" do koje i nema nekog prolaza!
Jos nesto u vezi metala, zasto mislim da Ben nije nista pogresio...Govore da postoji negativna materija, ako to negativna procitamo kao 'anti' i smatramo da su to anticestice, onda se to sve dalje uklapa u pricu, anticestice, jesu jako nestabilne, kako se kaze njihov 'zivotni vek' je jako kratak...Sta su zapravo anticestice? To su cestice koje imaju iste osobine kao neka cestica, ali su im neke osobine (svojstva) suprotne od cestice..Tako se npr anticestica elektrona zove pozitron, ima sve iste osobine, samo je pozitivno naelektrisana (to NIJE proton!). Kada se cestica i anticestica spoje, one se pretvore u energiju, tj NE ispare, nego jednostavno 'nestanu' i za to pretvaranje vazi cuvena Einstenova jednacina
E=mc2 ! Tako je mozda ta negativna materija, anticestica metala, i onda je nastalo oslobadjanje te energije, i probijen onaj deo kod Luka..da se tako nesto dogodilo mozda potvrdjuje i to da vise nema onog leda tamo!
JJ nema sta da dokazuje Teoriju relativiteta, kada je dokazana pre 1 vek, i od tada postoji milion primera koji pokazuju da je ona u potpunosti ispravna! JJ definitivno seriju zasniva na Religiji, kao i sve njegove serije, samo za malo 'neobice' stvari koristi Ajnstajna, sto je u potpunosti moguce u stvarnosti (pod odredjenim uslovima)! Inace mnogi naucnici su bili protivnici Alberta, ja bih rekao i da su bili zavidnici, jer njima to nije palo na pamet, vec Njemu!
Tako su npr njih 100 napisali knjigu "Sto autora protiv Alberta Einsteina" , u toj knjizi oni su izneli 'jake' tvrdnje da je on pogresio i to na broj strana reda stotina!
Na tipa tih 500 strana Ajnstajn je odgovorio samo jednom recenicom:
"Da nisam bio u pravu bio bi dovoljan samo jedan!"Ne bih rekao, da je Einstein mogao da kontrolise prostor, on je samo znao, kako su neke stvari moguce, tj kako moze da se putuje kroz vreme, i ne da je bio blizu tog otkrica, nego je i otkrio! To se radi veoma prosto, samo je potrebno da se kreces brzinom koja nije zanemarljiva u odnosu na brzinu svetlosti ! Npr uzmes dva blizanca, jednog stavis u svemirski brod, koji se krece pola brzine svetlosti, i tako prodje npr 80 godina, ovaj na zemlji ce biti pravi deda, a ovaj iz broda ce biti mnooogo mladji, tipa, kao da ima 30 godina!
Poz