Generalno cela sezona ipak je losa, prazna, bez ideje, kakav god da bude kraj i kako god da zavrsi Dexter nece ostaviti tu neku jacinu na kompletan utisak za kraj serije. Ovo mislim da ce mi biti primer serije koju sam obozavao da gledam i pratim kolko moze kraj sezone da ucini da ti sroza utisak u kompletu. Mislim da ovako, kako trenutno mnogi i ja dozivljavaju zavrsnicu, je isto kao i za gledaoce Losta koji su pratili seriju iz sezone u sezonu pa su rekli da su zadnjom sezonom upropastili i bila suvisna. Nije cela serija upropascena kao ni ovde ali ako nesto treba da ti ostavi i ureze u secanju to je onda finish serije, sto je ovde, daleko od toga. Ja sam gledao seriju u komadu pa nisam imao takav utisak ali se nisam mesao u vecinu i njihova misljenje, sada ih razumem u potpunosti.
Spoiler for Hiden:
Oliver je ostavljen za kraj gde ocekujemo zavrsnu borbu sa Dexterom, a mozda je on tu vise kao neko maskiranje sto nas ocekujem u samoj zavrsinici... Koji god eksperiment da imaju u zadnjoj epizodi nece puno promenuti.
Sam Oliver, kao karakter, mi je jako slabo razradjen, daleko od prethodnih negativaca, sem onog sataniste koji mi se nije dopadao, koji su mi odlicno bili razradjeni i nosili su tu neku opasnost i neizvesnost kako ce se zavrsititi sa njim i ko moze tu da izvuce deblji kraj. Ovde su pokusali kao neki spektakularan obrt da naprave Evelin, Zakom i sa Oliverom, da to bude neka opet neizvenost, neki shokatno saznanje ko je i sta je Oliver, jedina moguca opasnost koja moze da se suprostavi Dexteru. Oliver mi je po razradi za par koplja ispod onog manijaka sa groblja. A taj lik je onako bio usputan.
Dok sam pratio prethodne sezone uzivam sam u epizoda, u Dexteru, njegovim pricama, ljudima koji ga okruzuju, njegovim delima, planovima i svemu sto je cinilo seriju na svoj nacin. Ali ako je kraj serije onda vise ne mogu tako da pratim seriju kako sam je do tada pratio nego se pripreman na nekim obrt, neki preokret za 180*, nesto sto ce biti VAAAAUUUUU. Ovde, nazalost, nista nije ni licilo da ce tako biti.
Sve u svemu ako nisu imali ideje za kraj, ne znam zasto bi im, sem para, bilo u planu da se pravi spin-off. Postoje mnoge stvari u zivotu kojima se mora reci zbogom i zatvoriti im vrata, u ovom slucaju sacuvati seriju i zadrzati je u nekom vrhu, sta ce ovde pokusati sa spin-offom bolje i da ne znam.