Veliko finale koje je puno otvorenih pitanja - bukvalno su scene sa svim vaznijim likovima presecene na najinteresantnijim delovima.
Jon Snow - Ok, cak i da nisam citala knjige, ovakav ishod je projektovan odavno. Ja spadam u grupu onih koji smatraju da Jon nije mrtav ili ako jeste- da nece ostati. Melisandre je stigla bas na vreme sto ide u prilog teoriji da ce ona imati nesto s njegovim povratkom. U seriji se to bas nije videla, ali ona je u knjizi opsednuta Jonom i vidja ga u vizijama, tako da je meni vrlo izvesno da ce se ona umesati, pogotovu sad kad kralj koga je ona podrzavala nije bio pravi.
Stannis- Iako sam pretpostavila da je ovo njegov kraj nakon prosle epizode, nekako mi je njegova smrt bila sok. Mislim da zapravo ima veze sa tim sto je nekako bila antiklimaticna i mi i ne vidimo samu borbu, ali covek je vojnik do kraja. Covek je usetao u borbu sa znanjem da je gotov. Gluma:svaka cast - jedan od najbolje ozivljenih likova po mom misljenju.
Cercei - Setnja je ubedljivo najmocnija scena u epizodi. Lena je bila odlicna (ekspresija) - do kraja setnje ti je jos bude zao.
Sansa- Zato sam mrzela 6. epizodu. Ne zato sto dramim zbog silovanja nego ta obecana Sansa koja ce postati badass zenska sa planom i osvetom je bila glupost. Njena prica se ne menja previse u odnosu na prethodne sezone i ona nikad nece postati igrac u igri prestola. Blargh, ja se nadala da kad je uspela da sakrije noz/otvarac da ce bar nekoga okrvaviti..kad ono nista. Uvek zrtva koja ceka da je neko spasi. (-_-)
Arya -ocekivano.
Dorne - e, Dorne i pescane zmije su totalan promasaj. Trovanje Myrsele dok je jedini zakoniti naslednik Dorna na brodu sa Jamie- jem je pomalo cudan pravac u kom su razvili pricu. S jedne strane to ce pokrenuti rat, s druge strane to znaci da ce on biti ili ubijen ili zatvoren. Nekako bih imala vise postovanja za tu pricu ako se otkrije da je Doran iamo siru sliku i plan zbog kojeg je poslao sina u King's Landing - kao recimo da oni pomazu tajno i pripremaju KL za povratak Targaryena u Westeros. Ceo taj deo price je oduzen bezveze da bi dosli do istog rezultata koji smo mogli videti jos kad je Cercei dobila zmiju sa ogrlicom.
Daenerys - Hm. Kontam dazmaj odneo na istokui da je ovo novi khalasar. To ide u prilog onome:"you have to go to East to go to West." Meni su tu trenutno najinteresantniji Tyrion i Varis cijoj se interakciji radujem u sledecoj sezoni. Pri tom, cela prica oko toga ko treba da ostane da rukovodi gradom ima smisla samo kad se radi o Tyrionu- ona prica kako narod veruje u Unsullied i da zato Gray Worm treba da ostane da vlada sa Misandei<--