Pogledana šesta, sedma, osma i deveta
Pričekao sam da vidim jel Jay zbilja tako mudar i dobar igrač ili ne. Jay je bez sumnje odličan igrač i radi velike poteze. Sami editing ove sezone je dosta kamufliranja tako da pola toga ne shvatimo, ali Jay je zasad napravio vrhunske poteze Spoiler for Hiden:
pogotovo izbacivanje Michaele koja iako se pokazala kao dobrom igračicom u izazovima i strategiji, ipak kao da nije svjesna drugih ljudi oko sebe. Ne pita nikog za savjet, ne sluša nikoga i to joj je prolazilo, ali u svakoj sezoni Survivora postoji igrač poput Jaya koji želi izbaciti takve igrače. Neki izbace, neki ne. Jay spada u ovu prvu grupu igrača. To je odličan potez jer da se dogodio merge, Jay bi imao manje šanse za F3 i to sad može nekome biti čudno jer je on izbacio Michaele (millenials) plus ispala je još jedna Millenials i Taylor (Millenials) pa kako onda ima veće šanse. Zato što bi i u toj situaciji bili na dnu, ali ovako iako su na dnu, Jay se spasio i sad može stvarati veze koje je htio. To se dobro vidi u ovom zadnjem njegovom potezu kad kaže za Taylora je je glup surfer, a da on ima ciljeve u životu. Zato i nije odigrao taj idol jer je znao da Taylor ispada i da on ostaje. Sad je izgubio troje najvernijih igrača, ali nemojte gledati kao Michaele da ne vidi okolinu oko sbee i što se događa. Jay to vidi, a to je da je Adam sad u skroz zeznutoj situaciji i da Jay sada nejde sto posto doma. Kod Gen X ima nekoliko dobrih veza u vidu Davida i one plavuše, a samim time je tu i Chris. David se isto razočarao u Adama.
Uz Jaya i Chrisa do kraja jer osim Jaya što sam obrazložio, Chris je jedan od onih igrača poput Chrisa Daughertya (koje li slučajnosti imaju isto ime), a Chris Daughtery je najpodcjenjeniji survivor igrač u povijesti. Kao i ovaj Chris iz ove sezone izgledao je na prvi pogled glupo i zbunjeno. To su jedni od igrača koji jednostavno imaju takvu facu, ali Chris iz ove sezone je vrlo ugodno iznenađenje. Po meni najbolji strateg iz Gen X
Što se tiče Adama, lik je glup igrač. On je pak jedan od onih fanova koji su previše zabrijali na strategiju i da se moraju raditi veliki potezi pa nije svjestan kako drugi gledaju na sve to.
Kao što sam rekao. Pratim Survivor od samih početaka i uz sve analize ove igre odat ću vam jednu najveću tajnu u Survivoru zbog koje ćete drugačije razmišljati o samoj igri ako shvatite. NISU BITNI TOLIKO IGRAČI KOLIKO SAMA IGRA!!!
Što to znači? Lijepo sam napisao da Jay nakon onakvih poteza ima veće šanse za F3 ili što će već biti nego da je ostalo više millenialsa iz razloga jer je sad više Gen x pa će se zato početi izbacivati što se i dogodilo u 10. epizodi. To je taj psihološki utjecaj igre i niti jedan igrač to ne može promijeniti. To je logičan slijed igre.
Dvije izvrsne epizode, odlična sezona zasad.
Zeke i David. Stvara se tu neko rivalstvo i drago mi je zbog toga jer dugo nismo imali ovako nešto, ali David je u krivu kad kaže da je Zeke trenutno najbolji kad je tu još uvijek Jay. Lik je postao kameleon. Mnogi to ne vide što i ne čudi jer ove dvije epizode je igrao Sandrinu poznatu strategiju
under the radar, a prije toga bio agresivan kao najveći od svih, Robfather. Kompletan je igrač i to David ne vidi. Idemo dalje... Znate zašto to David ne vidi? Ne zato što je slab igrač jer nije (igra on dobru igru) već zato što ga je taj utjecaj igre zaslijepio i svi su zaboravili na Jaya jer više nije tako agresivan i smirio je svoju igru. Zato je sad bio rat među Gen X te između Davida i Zekea.
Ajmo pokušat ući u Jayovu glavu i zašto je on taj koji igra najbolje i zašto treba pobijediti. Zato što zna kada treba napraviti velike poteze, a opet je imao i u 10. epizodi i u 11. epizodi. Glavna tajna ove vrste strategije je da se pokušaš stavit u poziciju gledatelja/fanova. Dakle, svih nas koji pratimo. Primijetit ćete da je zbog te under the radar igre Jay upravo bio u toj poziciji. Mogao je u 10. epizodi iskoristiti idol za sebe, nitko mu nije prišao da razgovaraju o nekakvoj strategiji već je sam zaključio usprkos svoj toj paranoji koja zahvati svakog igrača. Jay je bio gledatelj te dvije epizode. Tako njegov um razmišlja. NEOGRANIČENO gdje postoji uvijek ta zadnja opcija. Najzadnja koja može biti. Ovo se sve čini jako nadrealno, ali Survivor je takva igra. Dok u 11. epizodi Jay osvoji HI bez ikakvih problema jer je tako odlučio uz svu tu volju i ciljeve koju ima. Agresivnost mu se na trenutak vratila, ali samo za taj izazov i pustio da se sve opet odigra kao u 10. epizodi. Dobro, bila je to spojena epizoda kao dvije pa je iduća ustvari 11., ali dobro svejedno ustvari.
A sad se vratimo na ono što sam gore napisao, a to je da NISU BITNI TOLIKO IGRAČI KOLIKO SAMA IGRA!!! U 99% slučajeva to je zbilja točno, ali postoji onaj 1% koji prkosi nekoj zdravoj logici, prkosi toj psihologiji mase, prkosi tom silnom paranoičnom utjecaju igre. U taj 1% spada upravo Jay. I zato on igra najbolju igru i zato bih volio da on bude sole survivor ove sezone. No, Survivor je prevrtljiva igra, treba i malo sreće ali vidjet ćemo. Jesate skužili da se dosta epizode zove što je Jay izgovorio. Zasad: im the kingpin, still throwing punches, million dollar gamble...
Jay radi upravo ono što je Probst rekao u jednom intervjuju, a to je da treba znati kada napraviti velik potez i kada se treba malo stišati i smanjiti strategiju. To Jay ove sezone radi izvrsno. Jeff je to rekao ovdje od 4:12 to jest od 4:40
Inače da, Chris je bio stvarno zanimljiv igrač i volio bih da se vrati u idućim sezonama.
Baš gledam malo neke govore od jury i sjetio se Davidovog govora iz S22 o Boston Robu. I dan danas se naježim