Pogledana šesta, sedma, osma i deveta
Pričekao sam da vidim jel Jay zbilja tako mudar i dobar igrač ili ne. Jay je bez sumnje odličan igrač i radi velike poteze. Sami editing ove sezone je dosta kamufliranja tako da pola toga ne shvatimo, ali Jay je zasad napravio vrhunske poteze
Spoiler for Hiden:
pogotovo izbacivanje Michaele koja iako se pokazala kao dobrom igračicom u izazovima i strategiji, ipak kao da nije svjesna drugih ljudi oko sebe. Ne pita nikog za savjet, ne sluša nikoga i to joj je prolazilo, ali u svakoj sezoni Survivora postoji igrač poput Jaya koji želi izbaciti takve igrače. Neki izbace, neki ne. Jay spada u ovu prvu grupu igrača. To je odličan potez jer da se dogodio merge, Jay bi imao manje šanse za F3 i to sad može nekome biti čudno jer je on izbacio Michaele (millenials) plus ispala je još jedna Millenials i Taylor (Millenials) pa kako onda ima veće šanse. Zato što bi i u toj situaciji bili na dnu, ali ovako iako su na dnu, Jay se spasio i sad može stvarati veze koje je htio. To se dobro vidi u ovom zadnjem njegovom potezu kad kaže za Taylora je je glup surfer, a da on ima ciljeve u životu. Zato i nije odigrao taj idol jer je znao da Taylor ispada i da on ostaje. Sad je izgubio troje najvernijih igrača, ali nemojte gledati kao Michaele da ne vidi okolinu oko sbee i što se događa. Jay to vidi, a to je da je Adam sad u skroz zeznutoj situaciji i da Jay sada nejde sto posto doma. Kod Gen X ima nekoliko dobrih veza u vidu Davida i one plavuše, a samim time je tu i Chris. David se isto razočarao u Adama.
Uz Jaya i Chrisa do kraja jer osim Jaya što sam obrazložio, Chris je jedan od onih igrača poput Chrisa Daughertya (koje li slučajnosti imaju isto ime), a Chris Daughtery je najpodcjenjeniji survivor igrač u povijesti. Kao i ovaj Chris iz ove sezone izgledao je na prvi pogled glupo i zbunjeno. To su jedni od igrača koji jednostavno imaju takvu facu, ali Chris iz ove sezone je vrlo ugodno iznenađenje. Po meni najbolji strateg iz Gen X
Što se tiče Adama, lik je glup igrač. On je pak jedan od onih fanova koji su previše zabrijali na strategiju i da se moraju raditi veliki potezi pa nije svjestan kako drugi gledaju na sve to.