Znam, gledao sam sve na Rts-u. Doduse prije sam gledao 2 zadnje sezone ali povremeno. Ali sad sam gledao od pocetka, osim prvih par epizoda. Kraj je fenomenalan i zato sam sinoc skontao da od filma nema nista jer su ih je sve pobili
Mada sa Amerikancima se nikad ne zna. Kad im zafali para mozda snime film i kazu da je Toni po 23. put prezivio sto niko ne bi.
P. S. Nemaju sta objasnjavati zadnju scenu Toni, Karmela i A J su sigurno ubijeni.
1) Toni je sigurno ubijen jer je nastupilo ono crnilo i tako je iskolacio oci u zadnjoj sceni........... plus sto je prezivljavao nemoguce situacije, a i da je prezivio bio bi uhapsen i osudjen. (ja vjerujem da ih je cak sve Poli pobio koliko god to cudno bilo, ali znas da se premisljao dan dva oko Tonijeve ponude da preuzme ekipu za gradjevinske poslove i kad ga je Toni kao ubjedio da ih preuzme da mu je Poli rekao : "kralju, moj zivot je da sluzim vama". A znas da su kraljeve ubijali najblizi.)
2) Karmela ,predpostavljam da je ubijena, jer koliko god stremila moralu i crkvi, u pozadini i ona je bila negativac sa moralnog aspekta jer je znala od cega zivi i uvjek je pravdala Tonija
3) A J je ubijen jer je pored svih napora da ga izvedu na pravi put, njegov put sigurno isao ka tome da bude Tonijev nasljednik (ne zaboravi da je i Toni kao klinac bio debil). I da je mali bio cisti egoista i papak. Pa sve njegove depresije, unutrasnje borbe i ostalo vodilo je samo do toga da ostvari svoje ciljeve na bilo koji nacin. Znas da je htio u vojsku da se bori za bolji zivot arapa a da je sve to palo u vodu kad su mu ponudili da radi u shoubiznisu i kupili mu BMW M3 ili 5, ne sjecam se.
4) Jedino mislim da je od njih Medou prezivjela jer je bila koliko toliko pozitivna u porodici (sa aspekta moralnosti), + ono parkiranje prije ulaska u restoran i kasnjenje prije zadnje scene.
5) I jos nesto. Nisam siguran ali mislim da je poslije zadnje scene, kad je nastupila tisina i crnilo na ekranu, i kad je poslije minut krenula odjavna spica u pozadini se cula skripa guma auta. E sad ili se to culo u seriji ili kod mene gdje ja zivim bas u tom trenutku
, nisam bas siguran. A ako se desilo u seriji znaci da su ih sigurno pobili i da je onda bila bjezanija
6) Mozda ja u ovome svemu grijesim, i mozda je to sve plod moje bujne maste