Ova serija nikada nije namjeravala da ima neku dublju radnju,sama po sebi je napravljena samo da bi imala sto vise akcije,krvi pa prema tome mozemo je ili previse voljeti ili je ne mozemo nikako gledati...u svakoj epizodi ima suvisnih scena,dijalozi su na visini predskolskog djeteta ali je serija jednostavno takva,kad je Batiatus i Lukrecija bili aktivni to je bio najveci plus ove serije jer su njih dvoje uz naravno starog Spartaka nosili radnju sad je nazalost spalo na Argona,Ganikusa koji mi je drag lik ali osim erotskih scena u kojima je glavni ne moze nesto specijalno da ponudi,tu je onda i Nejvija koja je potpuni promasaj,stara je glumica bila daleko bolja,pa onda ovaj njen isto se dobro pogubio tako da ce kraj evo serije i za nas a vjerovatno i za celnike Starza biti ogromno olaksanje samo se nadam da ce seriju zavrsiti na najbolji moguci nacin....
Slazem se u potpunosti.
Mene je razocarala ova sezona.Odgledah 6 ep odjednom,sad cu sedmu...Nevija me uzasno nervira...Gluma je jako losa,preterase sa gej scenama,ok shvatili smo poruku,ali cemu toliko forsiranje te price...Ne znam koga bih izdvojio kao malo boljeg glumca,mozda onog gusara Heraklija...ovo ostalo uzas...Prethodnih sezona smo imali Batiatusa,onog Sirijca,starog Spartaka koji su bili dobri glumci.Imali smo bolje spletke i zavrzlame,a sad sve neki isiljeni odnosi(mali Kras vs Cezar)...pa onda ona scena na kraju jedne ep.kad su se posvadjali Kriks i Spartak,a Cezaru se kao pojavio smesak na licu...kao,eto uspeo je da ih zavadi.
Sve u svemu,serija koja sluzi za ubijanje dosade.
A Ganik ispade jaci i od Spartaka,Cezara...ubije covek 20 ljudi i odjase na konju maltene nepovredjen.Na ovo sam se slatko nasmejao: