ne znam zasto svi nekako ocekuju neki spektakularni kraj, jednastavno posljedna epizoda ce biti kao i sve ostale "med. slucaj" i serija se zavrsi tako sto Haus nastavja i dalje svoj uspjesni rad sa ekipom samo nema potrebe da to gledamo 40 godina.
Serija je pocela kako su Haus, i Vilson, i Kadi, i sve ostale skoro imali 40 god. vozrasti, a sad se.8 imaju skoro 50 god. a jos su propalice bez porodice i bez nista nista nista. Sto mora Haus umrjeti da bi kraj bio spektakularan, a? A da odluci postati astronaut, zar to ne bi bilo spektakularno?
Moja razmišljanja su isto na tom tragu.
House je tragičan lik, ali ne na tipičan način. On nije lik koji hrli u propast nesvjestan opasnosti. Nije ni lik kojega u burna vremena u kovitlac bace više sile kojima se čovjek jednostavno ne može oduprijeti. House srlja u probleme, jer mu je najvažnije u životu zadovoljiti svoje potrebe. Najčešće unaprijed zna da će stvoriti nevolje i sebi i drugima - ali bože moj, to je cijena koju je on spreman platiti (pogotovo ako će neko drugi podnijeti najveći ceh
). Zato su ga i napravili kao ovisnika o lijekovima - ovisnika je najlakše prepoznati po tome što mu je prvi (i često jedini) prioritet da se nakrka supstance o kojoj je ovisan, a ostalo (obitelj, posao, prijatelji ... ) "ako bude vremena". House je najviše ovisnik o tome da radi stvari koje ga zabavljaju, i to pod bilo koju cijenu. Sad, da on na kraju serije doživi neku drastičnu promjenu, recimo postane dobar, savjestan i brine se i o potrebama drugih - to apsolutno nema smisla. Ili da ga pogodi božja munja i ubije jer je bio zločest, pa eto neka gledatelji dobiju ezopovsku pouku - to bi bilo strašno, autori bi popljuvali samu bit svoje serije. Logičan kraj serije je da haus nastavi hausovski, sve po starome, samo nema prozora kroz koji mi vidimo šta se dešava u njegovom univerzumu. Kao kauboj na kraju vesterna, samo odjaše ... pardon, odšepa ... u sumrak i nove pustolovine.
Ali nakon ovako duge serije, ostali likovi zaslužuju neki zaključak. I na tome su očito počeli raditi. Kutnera su davno ubili, Edelsteinica se nije rastali s autorima serije na lijep način, zbog razmirica u stvarnom životu (nit' znam, nit' me briga, nit' je važno ko je više kriv) tu nema nikakvog zaključenja priče s Cuddy. Morrisonica se vraća za zadnju epizodu, 13 se vraća za zadnje 2 epizode, Tamblyn (Martha) i Penn (Kutner, u flashbacku šta li) isto za zadnju, ima vremena za njih. Ostaju Wilson, Foreman, Chase i Taub. Logično je da se trenutne epizode najviše bave njima. Možda ne Foremanom, on je Houseov kontrapunkt, ako House ostaje isti, onda je logično da i on ostane jednako antiprotivan.
Sad s koliko uspjeha to njima ide / će ići ... pa nestalo je tu kreativnog soka, da Shore, Laurie i ostali misle da imaju u sebi još priča za ispričati, dogovorili bi se oni s Foxom za još koju sezonu, pa makar i uz smanjenje plaće.