Autor Tema: Jam & Jerusalem  (Posjeta: 809 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline mijau

  • I ain't what I call bovvered.
  • Senior moderator
  • Izuzetak
  • *****
  • Postova: 6612
  • Spol: Muški
  • I dislike so many things... and people.
Jam & Jerusalem
« : 28.12.2017. 11:49:12 »

Opis:
Smještena u mali grad Clatterford St. Mary, serija donosi priču o medicinskoj sestri Sal (Sue Johnston). Kada njen suprug iznenada umre od srčanog udara, Sal je okružena zajednicom koja je puna simpatije. No njen sin odlučuje preuzeti očevu praksu i postaviti svoju ženu za glavnu sestru pa Sal ostaje i bez posla. Kako briga zajednice jenjava tako se Sal nađe usamljena i zanemarena te odlučuje kako je vrijeme da sama postavi svoj život ponovno na noge. A pravo mjesto za to je Ženski klub.
Naziv Jam & Jerusalem odnosi se na napjev Jerusalem koji je zaštitni znak ženskih klubova u Velikoj Britaniji i tradicionalno se pjeva prije početka svakog susreta. Također se odnosi i na ideju da te ženske grupe imaju i rasprave o kućanskim poslovima, kao što je pravljenje džema.
Autorica serije je Jennifer Saunders (koja igra i jednu od sporednih uloga), a ostatak ansambla diči se nekim od najjačih imena britanske dramske i komičke scene.
Izvor: mojTV

Alternativni naziv: Clatterford (US)
Žanr: komedija
Kanal: BBC ONE
Godine proizvodnje: 2006. - 2009.
Uloge: Sue Johnston, Pauline McLynn, Dawn French, Joanna Lumley, Jennifer Saunders, Maggie Steed, David Mitchell, Sally Phillips, Simon Farnaby, Doreen Mantle, Salima Saxton, Patrick Barlow, Rosie Cavaliero, Suzy Aitchison, Nigel Lindsay, Clive Russell

IMDb
TVDb
Wikipedia

Titlovi

Laugh loudly, laugh often, and most important, laugh at yourself.
                  
Che strana la gente, che mentre si odia non si pente. Niente è importante più del potere in questa civiltà