Autor Tema: Download epizoda u mkv po 100 MB preko rapida  (Posjeta: 3246 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Almin

  • Old staff
  • Senior član
  • *****
  • Postova: 1089
  • Spol: Muški
  • Izgubljen na početku kraja
Download epizoda u mkv po 100 MB preko rapida
« : 20.04.2009. 23:32:46 »
Sigurno ste se puno puta iznervirali što epizodu svoje omiljene serije morate skidati sa torrenta i što to zna potrajati i po par sati? Iznervirali ste se i zbog toga što ne možete izganjati vezu da vam neko otvori premium account na rapidshare? A još i činjenica da download epizode od 350 MB kod njih traje otprilike 12 do 15 minuta (zavisi od brzine downloada vašeg ADSL-a). Naravno, mnogi skidaju jedan po jedan rara preko rapida rekonekcijom nakon svakog rar fajla, ali šta je sa onima koji imaju statičku IP adresu? Zašto da čekaju po nekoliko desetina sati da skinu slijedeći rar fajl kada danas postoje famozni mkv fajlovi od 100 MB u jednom raru? Da bih vam pomogao i olakšao sve gore navedene probleme, evo vam par savjeta.

- Osnovno je učlaniti se na forum h**p://www.warez-bb.org
   Učlanjenje je besplatno i potrebno je samo sačekati aktivacijski link koji će vam poslati na e-mail;
- Odete na ovaj link h**p://www.warez-bb.org/viewtopic.php?t=1814063 gdje se nalazi spisak serija koje se rade u mkv formatu:
- 24 S07
- American Dad S04
- CSI S09
- Dollhouse S01
- Fringe S01
- Harpers Island S01
- Heroes S03
- Kyle XY S03
- Legend of the Seeker S01
- Lost S05
- Rescue Me S05
- Robin Hood S03
- Roomates S01
- Smallville S08
- Two and a Half Men S06


Ako vam se ne sviđa kvaliteta snimaka koju radi ova grupa, imate gore search pa tražite fajlove od nekog drugog autora.

Ovo je samo dio serija kojih ima 36 koje ova grupa radi u mkv. Ispod svake serije se nalazi link koji vodi do teme te serije u kojoj se nalaze epizode. Linkovi epizoda su prema rapidshare. Prekopirate taj link u adresar browsera i downloadirate čitavu epizodu za 10-tak minuta. Oni koji imaju dinamičku IP adresu, a trebaju downloadirati više epizoda, samo urade rekonekciju ADSL-a i odmah mogu downloadirati slijedeću epizodu.

Tutorial kako se od mkv fajla dobije avi imate ovdje:
http://www.prijevodi-online.org/smf/index.php?topic=2062.0

U Pravilnike dodati: "Zabranjuje se uploaderima samovoljno prenošenje titlova sa stranice prijevodi-online/titlovi! Ukoliko želite neki titl sa PO/titlovi prenijeti na našu stranicu, prvo se obratite autoru titla i pitajte ga za dozvolu. Izuzetak su titlovi koje ste svojeručno obradili sa bosankog/srpskog/hrvatskog/slovenskog/makedonskog jezika na svoj jezik, s tim da ni tada ne smijete dirati, brisati niti editirati liniju u kojoj se nalazi potpis autora titla. Svoj potpis smijete staviti isključivo ispod potpisa autora s napomenom da je titl editiran." i idemo dalje za iste pare.

Tags: