Lijepa i neuobičajena lista
Ja ne znam kako bi razvrstao najbolje. Možda najbolje novele, najbolje kratke priče i najbolja knjige iz dark tower serijala.
Novele - ima preko 35 novela pa neću sad raditi cijelu tu listu, ali nekakav top 15 bih mogao i to su sve vrhunske horor ili ne horor knjige
1. It
2. Salem s Lot
3. The Stand
4. Needful Things
5. The Shining
6. The Dark Half
7. Pet Sematary
8. Cujo
9. Carrie
10. Misery
11. The Green Mile
12. Insomnia
13. Under the Dome
14. The Dead Zone
15. Desperation
The Dark Tower -
"The man in black fled across the desert, and the gunslinger followed."Najbolje otvaranje neke knjige
1. The Dark Tower: The Gunslinger
2. The Dark Tower III: The Waste Lands
3. The Dark Tower II: The Drawing of the Three
4. The Dark Tower VII: The Dark Tower
5. The Dark Tower IV: Wizard and Glass
6. The Dark Tower VI: Song of Susannah
7. The Dark Tower V: Wolves of the Calla
Kratke priče1. Different Seasons - unutra su 4 kratke novele. Općenito jedna od njegovih najboljih knjiga. Tijelo, Shawshank, Savešeni Učenik i Metoda Disanja.
2. Gole Kosti - unutra je i novela The Mist. 22 kratke priče.
3. Night Shift - njegove prve kratke priče. Pravi užitak za čitanje. 20 kratkih priča
4. Four Past Midnight - Langolieri i Knižnički Policajac je sasvim dovoljno da se nađe na 4. mjestu. Također 4 kratke novele
5. Hearts in Atlantis - povezani omnibus
6. Full Dark, No Stars - nedavno pročitao, 4 kratke novele. Prva i zadnja rasturaju, druga i treća jako dobre.
7. Nightmares and Dreamscapes - ima i serija koja nije ni upola dobra i strašna kao ova knjiga. 24 kratke priče.
8. Just After Sunset - 13 kratkih priča.
9. Everything's Eventual - 14 kratkih priča.
Ustvari, na ovoj listi su samo 5 knjiga koje imaju kratke priče. Ove ostale (Godišnja Doba, Četiri Iza Ponoći, Herčevi u Atlantidi i Mrkli Mrak, Bez Zvijezda) su novele u kojima se nalaze 4 ili više kratkih novela. No, ipak sam ih svrstao tu da lista bude veća, a i lakša
Richard Bachman knjige - njegov pseudonim
1. The Long Walk - najjača knjiga iz Bachman razdoblja.
2. Rage - prva i dosta utjecajna knjiga.
3. Thinner
4. The Running Man
5. Roadwork
6. The Regulators
Većinu toga sam pročitao. Ono što nisam od njega čitao je Blaze, Blockade Billy, The Colorado Kid, Gerald's Game, The Talisman
a kupio sam nedavno naše izdanje. Tu je knjigu pisao sa Straubom.
I jedva sad čekam iduću knjigu,
http://en.wikipedia.org/wiki/Dr._Sleep Danny Torrance se vraća