WP me donekle podsjeća na prvu sezonu Helixa. jako puno događaja i obrata sabito u nekoliko epizoda.
vrijeme je najveći problem serije.glavni likovi
*bonbe i probijanje ograde/zida
dr. Jenkins, dr. Pilcher - znanstvenik a budala nesposobna.
Spoiler for Hiden:
čovjek se proglasio 'graditeljem/osiguravačem/spasiteljem čovječanstva' i onda napravi jebena limena vrata ograde koju običan kamion može probiti! ostavi ogradu nepokrivenu kamerama na nekim dijelovima! ne postavi kameru na hebenu slabu točku ograde! pa šta si ti mislio čovječe kad si smišljao plan za spas čovječanstva?!
i onda, najjača stvar, u 9. epizodi odluči krenuti ispočetka i isključi struju i preda se. glupost je također i to što građani WP-a ne smiju doznati da je 4028. godina ili koja jer se 'neće moći pomiriti s time'. pa kako su se pomirili ovi što rade s tobom u tvom kompleksu na planini, blesane? jesu li oni prolupali i poubijali se*? nisu. mogao je jednostavno odmrznuti prvih deset ljudi (recimo dvije-tri obitelji), reći im što se događa, pustiti ih da se priviknu u kompleksu na planini na trenutačno stanje i onda ih, nakon što se oni 'pomire s time' samo ih preseliti u grad, odmrznuti sljedeću turu ljudi i opet iznova. za pet godina imao bi funkcionalan i normalan gradić, bez potrebe za tajnama. čemu to kompliciranje da djeca moraju krenuti u školu pa da im ona hipnotičarka objasni što se dogodilo? jel im to nisu mogli reći odmah poslije odmrzavanja?
*koliko sam shvatio, on je birao koga će zamrznjivati, jel? pa šta si koji klinac birao psihički nestabilne ljude, rastavljao obitelji, zaručnike od zaručnica? apsolutno blesavo i nelogično, a htio bi da ti se ovi odmrznuti razmnožavaju. koji si ti idiot!
još nešto što me živcira i u drugim serijama, a tiče se statista, tj. ostatka grada
prije nego što sam ovo napisao priča/serija mi je bila okej, ali kad se bolje razmisli, uz ovoliko rupa je preglupa i ako je knjiga ovako pisana, onda je i knjiga glupa i izvan svakog razuma.
da se vratim na
vrijeme. trebali su napraviti bar još deset epizoda da ne izgleda sve navrat-nanos, da postupno upoznamo neke likove i da se ovi novi (Ethan, žena mu i Ben) prilagode gradu.
recimo
@miki69 slažem se s tvojim zapažanjima, to mi isto smeta i u
Under the dome.
unatoč svemu lošem šta sam napisao, ostavit ću si seriju jer je završena i jer mi je kraj odličan. hvala na prijevodima, jako dobri (osim 8. i 9. koje sam skinuo s titlova)