Po meni je nešto the wire brža, ali se teže upoznat sa likovima i radnjom no to ne znači da je lošija. Eto, the wire mi je u top 5, a breaking bad u top 10 volim kada je odlična karakterizacija likova i kako ti kažeš realnost. To je vjerojatno najrealnija serija ikada napravljena, zato i nije osvojila neke važnije nagrade. A david simon je legenda, prije toga je radio na Homicide, pogledaj si to, isto smještena u Baltimore i vrhunska serija. Onda pogledaj mini seriju The Corner o narkićima, kriminalcima i kako preživljavaju. Sve je to od David Simona, novinara koji je 20 godina vidio sve što je prikazano u the wire, samo promjenio imena. Zato je i takva realnost. I vidim da ti je Omar najbolji lik, totalno se slažem
Hvala na predlozima, uvek je zadovoljstvo videti da ima jos takvih fanova Davida Simona kao sto sam ja!
Samo sto sam ja vec sve odgledao od njega!
Homicide sam gledao jos na tv-u i tu sam bio opcinjen serijom a bio sam jos klinac...gledao sam i The Corner, odlicna mini serija...a onda je sve to spojio u remek delo, The Wire! Preporucujem ti, ako nisi gledao, da pogledas mini seriju Generation Kill (Bagdad, 2003), i Treme (zivot u jednom delu Nju Orleansa 3 meseca posle Katrine)...naravno sve je radio Simon i u prvom planu je realnost i fantasticni likovi!
A da...Omar, Bubbles i McNulty su mi omiljeni likovi...ali uvek dam malu prednost Omaru jer sam citao intervju u kom je Simon objasnio da je zaista postojao takav lik u Baltimoru, potpuno isti...