Autor Tema: Ripanje idx/sub titlova u srt format  (Posjeta: 8434 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline backuper

• Glavni lopatar
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski
  • Volim lopatu
    • let's chat
Ripanje idx/sub titlova u srt format
« : 10.10.2012. 20:23:42 »
Hvala MovieMasteru za originalni tutorijal.

Najprije treba skinuti ova dva besplatna programa:

1.SubToSup http://www.videohelp.com/tools/SubToSup2.DVDSubEdit http://www.videohelp.com/tools/DVDSubEdit
Nije ih potrebno instalirati.

Korak 1.

Pokrenite SubToSup. Kliknite na [....] ili na File i onda Open.

Potražite IDx file na hard disku i kliknite Open

Korak 2.

Pojavit će se prozor SubToSup 0.9 Beta, samo kliknite OK i zatvorite SubToSup.

Pojavit će se titl drukčijeg imena u folderu.. (example: subtitle-id_en_0x20.sup)

Korak 3.

Pokrenite DVDSubEdit. Privucite subtitle-id_en_0x20.sup file u DVDSubEdit prozor (ili preko File-Open .SUP file)

Pojavit će se još jedan prozor koji traži IFO datoteku, samo kliknite cancel i nastavite dalje.

Korak 4.

Potražite u desnom kutu DVDSubEdita, bit će gumb "Run OCR".

Klikom na njega DVDSubEdit će procesuirati vašu SUP datoteku

Kad završi, kliknite na "Save as .srt" i "Save OCR output as .srt file".

Napomena: ovo je samo za titlove na engleskom jeziku i u idx/sub formatu. Radi 100%.

Korak 5.
Nakon svega ovoga titl će biti malo desinkroniziran. Može se sinkronizirati u mnogo programa, za one koji ne znaju, objašnjenje pomoću Subtitle Workshop 2.51
http://www.urusoft.net/download.php?lang=&id=sw i metoda "Sinkronizacija pomoću dvije točke".

Učitajte titl sa CTRL+O i film sa CTRL+P.
Primijetit ćete male gumbove "1" i "2"

Nađite nekidijalog na početku filma, neka vam ta linija poplavi, čekajte da se ista rečenica izgovori i kliknite na gumb "1", kao na slici.

Nakon toga idite na kraj filma, ponovite proceduru, samo ovaj put kliknite na gumb "2".

Napomena: Ako vam je titl iz istog releasea kao i video datoteka, ovo bi trebalo funkcionirati 100 % ili ako želite sinkronizirati na drugi DVDRip, radit će negdje 97%. Većinom sinkronizacija sa TV, VHS, HDTV -> DVD or Blu Ray ne radi nekad jeste).
« Zadnja izmjena: 16.11.2015. 10:54:21 LemonzOO »
Želim ostati upamćen kao najveći lopatar

"Ne pitajte što lopata može učiniti za vas, već što vi možete učiniti s lopatom." - Bucko Lopatar

Neznalica jednom, neznalica uvijek... ljemonzo

Offline Trawis

• Član plus
  • Regularni forumaš
  • Spol: Muški
Odg: Ripanje idx/sub titlova u srt format
« Odgovor #1 : 01.05.2013. 17:20:34 »
Oprostite što refresham temu staru par mjeseci, no zanima me nešto. Snimio sam 10 minuta History Channela na kojem su titlovi DVB, pod datotekama sam našao sljedeće:
imevidea.trp
imevidea.sub
imevidea.idx
imevidea.nfo

Zanima me kako iščitati te SUB titlove? Probao sam raznorazne načine no bez uspjeha pa ako neko može pomoći bilo bi super.
Evo link na .sub i .idx fajlove: http://www.mediafire.com/?69vuxcuw3hduuar

Offline backuper

• Glavni lopatar
  • Novi član
  • *
  • Spol: Ženski
  • Volim lopatu
    • let's chat
« Odgovor #2 : 01.05.2013. 18:36:30 »
Dozvoljeno je pisati u starim temama, to je samo automatska poruka od forumskog softwarea.

Ako su ti tî .sub i . idx valjani, samo prati tutorijal.
Ne znam radi li ovo ako titl nije bio na engleskom, tada moraš preko programa SubRip.
Želim ostati upamćen kao najveći lopatar

"Ne pitajte što lopata može učiniti za vas, već što vi možete učiniti s lopatom." - Bucko Lopatar

Neznalica jednom, neznalica uvijek... ljemonzo

Offline MilanRS

• ...
  • Administrator
  • Izuzetak
« Odgovor #3 : 01.05.2013. 18:40:24 »
SubRip neće da učita tvoje fajlove, javlja neku grešku u njihovom sadržaju.

Offline Trawis

• Član plus
  • Regularni forumaš
« Odgovor #4 : 01.05.2013. 18:48:15 »
Te greške sam i ja dobio. Kad te fajlove vratim u resiver on ih iščita bez problema (bilo bi nelogično da neće). Probao sam i razne druge programe, no nisu od neke pomoći. Fajlove sam prebacio sa resivera na komp i uploado ih, nisam po njima ništa "čačko" da bi ih "pokvario".

Offline MilanRS

• ...
  • Administrator
  • Izuzetak
« Odgovor #5 : 01.05.2013. 18:57:04 »
Inače se dobije .ts fajl u kojem je sve upakovano pa se uradi demux i izvuče idx, sub i ostalo. Pa se Subripom izvuče titl sa tajmingom iz njih.
Vidim da je taj .trp nešto vrlo slično .ts pa pokušaj uraditi demux programom ProjectX.

Offline Trawis

• Član plus
  • Regularni forumaš
« Odgovor #6 : 01.05.2013. 19:46:00 »
Inače se dobije .ts fajl u kojem je sve upakovano pa se uradi demux i izvuče idx, sub i ostalo. Pa se Subripom izvuče titl sa tajmingom iz njih.
Vidim da je taj .trp nešto vrlo slično .ts pa pokušaj uraditi demux programom ProjectX.

Shvaćam što hoćeš reći, i probo sam to, no dobijem samo audio fajl?! Ispada da je to neki format kao kada bi s .ts fajlom napravio demux, dakle dobije se sve "raspakirano". Probo sam maknut taj .sub fajl na resiveru i titlovi se ne učitavaju. Fajl .idx sadrži (koliko sam skužio) redoslijed učitavanja. Kada snimam nešto duže onda dobijem i imevidea.001 fajl, a ako još duže onda dobijem i imevidea.002 itd.

Offline Lepi Dzoni

• Nevaljala Mačketina Matora
  • PO moderator
  • Heroj član
  • stručnjak za špansko selo
« Odgovor #7 : 28.10.2013. 13:42:03 »
Ovo radi dobro i za španske titlove. Prepoznaje i ñ i tilde na á,é,ú,ó,í, čak i dvotačku na ü.
Jedino što ne prepoznaje upitne i uzvične rečenice zbog obrnutih upitnika i uzvičnika na njihovom početku. Tada pobrljavi veliki deo rečenice sa velikim i malim slovima. Ali pošto svakako prekucavam titl kad prevodim, služi svrsi.
"Pre nego što zaključite da imate depresiju i nizak nivo samopouzdanja,
 obavezno proverite da niste okruženi idiotima."

Sigmund Frojd

Tags: