Ma koliko ih ne volim ali što se tiče tog sporta, uređenje je bez premca. Volim NHL/NFL, e sad NBA ranije da, danas više košarku sa starog kontinenta. Što reče jedan jako tehnički potkovan voditelj i novinar, uža specijalnost košarka, kako ima jednog frajera, kojem je dovoljno da vidi ili da mu se kaže ko sudi meč u ABA ligi, čovek kaže odmah pobednika. Uprkos tome što meč još nije počeo. Čovek ima veliki procenat prolaznosti.. Tako da svuda se to može uraditi, ali kad su manje organizacije, jasno mi je, manji protok novca, mala bara puna krokodila, svi hoće.. ali kad se to dešava u organizaciji koja postoji veliki deo godina i nikad nije oskudevala sa cintom, uvek je sve nagrađivala, kažnjavala, imala masu sponzora koji su je pratili kroz svako takmičenje, uvek imala tendenciju da sprovede sve do tačke savršenstva, sve ti je naplaćivala.. i onda vidiš da je kod njih veće "kuvanje" nego u Vatikanu kako nema Pape. Nisam pristalica ni MU ni RM, da su i drugi timovi, isto da se dogodilo, isto bih se nosio. Nisam pristalica ni jednog kluba u inostranstvu. Ali sam veliki pristalica poštenja, u svakom obliku u životu. Bilo to kroz sport, ljubav, posao..
Jedan i drugi su veliki klubovi, imaju armiju hot-dog navijača(ne ko u nas, dođe ti na stadion 17k ljudi od kojih ako nađeš 500 da znaju bar od 10 igrača po imenu i prezimenu, to su navijači)u svetu i u svojim državama, e sad, verovatno postoji veliki lobi za "kraljeviće", jer to je klub iza kojeg stoji cela država, to nije Andora, iza njih stoji plava krv.. a iza MU stoji Fergi koji je postavio temelje, i podigao ceo sprat sa potkorvljem i stoji armija navijača. Klub se bori da kupi jeftinije, proda skuplje.. RM je samo kupovao, nije pitao za cenu, unazad godina već, ko god je bio trener, on napiše šta hoće, ovi kao da odu u supermarket, kupe to i na prvu blagajnu, do 5 artikala. Ali zar novac danas kupuje sve? Ako je to istina, žao mi je što ne znam ništa i što i dalje u životu gledam kao svi ostali a mislim drugačije. Pa me ljudi izbegavaju i govore blago nama kad ti sve znaš. Volim fudbal, volim Ligu Šampiona, ali volim i poštenje, pre svega.