Iva Bagić izgubila bitku nakon šest godina
Ne bih nikad niti jedan, pa ni najgori dan svoga života, mijenjala za nečiji tuđi. Imam jak duh, koji mi je uvijek pomagao da prebrodim sve loše, kazala je Iva Bagić nakon što su joj liječnici 2004. dijagnosticirali tumor na mozgu. RTL-ova voditeljica izgubila je životnu bitku u noći na četvrtak. Imala je 25 godina. Preminula je oko 5 sati. Uz nju su bili otac Željko, bivši šef Ureda bivšeg predsjednika Stipe Mesića, majka Vesna te brat Josip (24). Obitelj je prije dva tjedna zvala Hitnu pomoć jer se Iva osjećala jako loše. Više nije mogla govoriti i bila je u izolaciji. Liječnici su joj pojačali terapiju protiv bolova, no nisu je prevezli u bolnicu jer nije bilo nade za poboljšanjem stanja. U posljednjih pet godina bila na pet operacija u zagrebačkom KBC-u Rebro, a nakon druge počela je s kemoterapijama. Izgubila je dugu kosu, no nije klonula duhom. Ivu su roditelji lani krajem travnja odveli na liječenje u Švicarsku. Isprobala je eksperimentalnu terapiju, no nije joj pomogla. Skupo liječenje financijski je iscrpilo obitelj, pa su Ivini prijatelji i kolege s RTL-a organizirali humanitarnu akciju kako bi sakupili novac za nju. Iva je iz bolničkoga kreveta marljivo učila za ispite na Pravnom fakultetu i veselila se druženju sa psima Božom i Grammyjem.
RTL-ova novinarka Antonija Mandić na Facebooku profilu u srijedu se oprostila od Ive. Napisala je 'R.I.P. my friend'.
- Počivala u miru, draga Iva. Bog kažu, uzima najprije k sebi divne i dobre ljude da mu budu blizu - napisala je Snježana Mehun na Facebooku. Na internetskoj društvenoj mreži ubrzo se pojavila i grupa na kojoj se opraštaju od voditeljice. Iva je na Facebooku imala grupu podrške u borbi protiv tumora. Ima više od 40.000 članova.
RTL televizija poslala je priopćenje u kojem su izrazili sućut obitelji Bagić.
- U žalosti smo primili vijest o smrti Ive Bagić. Mi, njezini prijatelji i kolege, Ivu ćemo zauvijek pamtiti po vedrini koju je unosila u naše živote. Njezina hrabrost treba svima ostati uzor. Iako je otišla, Iva je uspjela pobijediti u našim srcima - izjavili su s RTL-a i dodali Ivinu izjavu.
- Nikad neću postati zvijezda jer one su, ipak, samo na nebu - kazala je svojedobno voditeljica.
Meni je cura bila fenomenalna, uvijek vesela, puna života, nasmijana, jednostavna.
Žao mi je njenih jadnih roditelja. R.I.P.