Pogledano finale
Osjeti se dosta toga da fali. Ne krivim ih, ali je ovo jedno prosječno finale s izvrsnim završetkom.
Teško je sad izdvojiti najbolje likove, ali ću pokušati izdvojiti meni 5 najzanimljivijih likova u seriji.
Bonus likovi:
Jimmy Darmody i
Gyp Rosetti. Jimmy je bio tipičan primjer lika koji nikad nije imao potencijal postati
Nucky. S druge strane
Capone i
Luciano su bili identični kao Jimmy, a to znači da su htjeli imati što veću moć i htjeli su biti prvi. Dok je
Caponeu i
Lucianu to uspjelo iz više razloga,
Jimmy nije išao postepeno već je na jedan dobar korak, napravio dva loša. Nikad mi taj glumac nije legao, ali
Jimmy je stvarno dobar zbog samih scenarista i zbog njihovih hrabrih poteza.
Gyp Rosetti je bio i ostao karikatura. Obožavam dobro napravljene karikature. Uglavnom su parodija samih sebe i čisti
over the top. Nekad je to loše (vidi seriju
Shameless, sve te likove i ta pretjerivanja), a nekad je to dobro. Kad je dobro, onda dobijemo lika kao što je bio
Rosetti. Mislim da sam uživao u svakoj njegovoj sceni. Može se povući paralela sa
Jimmyem jer su bili dosta slični. Samo za razliku od
Darmodya,
Rosetti je bio kao
Darmody na speedu.
5. Lucky Luciano - o njemu sam jako puno pisao tijekom serije i nema šta, odlično prikazan uspon najvećeg mafijaša u povijesti.
Vincent Piazza odlično obavio posao.
4. Van Alden -
Alden je car! On je jedan od onih likova za koje čekaš da samo puknu. Isto kao kod
Caponea, samo što kod
Caponea znaš što će napraviti, ali ovaj je valjda bio najnepredvidljiviji lik u seriji. Izvrsni
under the radar lik koji je plivao taman na granici.
3. Nucky Thompson -
Nucky zaslužuje broncu. Prvo, radi izvrsnog
Buscemia, a drugo radi toga što je glavni lik i znamo da će se vrtjeti sve oko njega. Možda je i tako bolje, što ga namjerno nisu napravili takvim likom da će većini biti najbolji, a znam da većini neće biti najbolji. Biti će odličan, ali će većina nas uvijek imati par likova za koje smatramo da su bolji od njega.
Nucky je prije svega bio biznismen. Onda polugangster. A onda ta osoba koju smo pratili punih 5 sezona u njegovom
Atlantic Cityiju i gledali koliko je njegov lik lukav i inteligentan u isto vrijeme.
2. Al Capone - dok je
Luciano najveći mafijaš,
Capone je najveći gangster u povijesti (velika je razlika između gangstera i mafijaša. Pisao dosta ranije).
Stephen Graham je meni zapeo u oko još od vrlo dobro filma
This Is England i tamo je uzeo cijeli film za sebe, kao što je ovdje uzeo ne cijelu seriju, ali svaku scenu u kojoj je bio radi toga što je
Capone bio takav, i radi
Grahama koji je u mogućnosti tako odglumiti nešto. Eksplozivnost i moć koja se vidjela u svakoj njegovoj sceni.
1. Richard Harrow - razmišljao sam malo i došao do zaključka da je
Harrow imao najveću moralnu odgovornost od svih likova. On se borio za pravdu u kontekstu tog svijeta u kojem se nalazio. Znači, bitan je kontekst i stvarno je imao kao i
Omar iz
Žice, svoja pravila i cilj gdje treba stići. Ali nije zbog toga najbolji. Najbolji je zato što je on najdublji/najživotopisniji lik u seriji. On je grčka tragedija. Bio je veći od života i uglavnom je bio taj koji je nas gledatelje učio lekcijama koje smo znali, ali lekcije o kojima je potrebno govoriti. Kako je rekao
Ferris Bueller,
"Life moves pretty fast. If you don't stop and look around for a while, you could miss it."Najbolji badass trenutak u seriji. Mogao sam staviti nešto od Caponea jer ih je imao najviše od one već sad legendarne pucnjave kad dolazi iz šumarka ili svih onih blackout trenutaka. Van Alden ih je isto imao dosta. Svi su ustvari imali, ali nitko nije imao ovakav
BADASS trenutak. Zato je broj 1
Najbolje sezone: 3, 4, 2, 1, 5