Prijevodi - Online

Serije => O serijama => Autor teme: mijau - 04.09.2010. 22:37:11

Naslov: Comanche Moon
Autor: mijau - 04.09.2010. 22:37:11
(http://www.prijevodi-online.org/slike/serije/comanche_moon.jpg)

Opis:
Mini serija od tri epizode je uvod u jednu od najuspješnijih vestern TV serija Usamljena golubica iz 1989. godine.

To je uzbudljiva je priča o ratovima između Komanča i Teksašana od 1858. do 1865. godine, a priča se vrti oko mlađih verzija Gusa McCraea i Woodrowa F. Calla koje su u Usamljenoj golubici maestralno odglumili Robert Duvall i Tommy Lee Jones.

Treba mnogo hrabrosti da bi se prihvatilo proslavljenih uloga legendi američkog filma, ali Steve Zahn (Gus McCrae) i Karl Urban (Woodrow F. Call) preuzeli su ih bez oklijevanja i nisu pogriješili. Kronika indijansko-teksaških ratova počinje kad se McCrae i Call pridružuju slavnom Inishu Scullu u njegovu ratu protiv Komanča i njihova poglavice Bizonove Grbe, Pomahnitalog Vuka, slavnog kradljivca konja te opasnog meksičkog bandita sklonog mučenjima ljudi. Trojici rendžera još pomažu poznati tragač iz plemena Kickapoo, kao i vojnici Deets, Jack Spoon i Pea Eye Parker, a svi se oni bore da zaštite osvojeni teritorij od Komanča koji pod svaku cijenu nastoje zadržati tradicionalne običaje i način života.

U tom, katkad surovom, a katkad farsičnom prikazu krvavih godina Divljeg zapada, autori se približavaju i beskompromisnom Deadwoodu, ali na trenutak i pokazuju izuzetni smisao Amerikanaca da sve te događaje uklope u okvir žanra povijesne sapunice, te tako zadovolje veliki krug obožavatelja i gleatelja svih naraštaja.

Glumcima je uvelike pomogao i izvrstan scenarij Larryja McMurtryja i Diane Ossane (autorâ Oscarom nagrađenog scenarija za Planinu Brokeback).
Seriju je režirao poznati australski redatelj Simon Wincer.

Izvor: Interweb

Žanr: drama, vestern

IMDb (http://www.imdb.com/title/tt0783328/)
Wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/Comanche_Moon)

Titlovi (http://www.prijevodi-online.org/serije/view/260/comanche-moon)
Naslov: Re: Comanche Moon
Autor: Winchester01 - 05.09.2010. 01:16:09
Veliki sam obožavatelj westerna, ali ovo je stvarno prepredosadno. Jedino možda malo (samo malo!) ova druga epizoda odskače. ShotGun5