Filmovi > Prijedlozi i najave filmova i dokumentaraca

Pravila za otvaranje novih tema o filmovima

(1/1)

King Eric:
Poštovani korisnici,

Ovo su pravila kojih se morate pridržavati ako želite otvarati nove teme o filmovima.

1. Koristite tražilicu prije otvaranja teme. Svaki film smije imati samo jednu. Duple teme brišemo.
2. Teme otvarajte isključivo u podforumu Nove teme za filmove.
3. U naslov teme pišite originalni naziv filma ako se radi o nama bliskim kinematografijama: američkoj, britanskoj, talijanskoj, francuskoj, njemačkoj, španjolskoj itd. Međunarodni naziv filma pišite za filmove s Dalekog istoka, Afrike, Bliskog istoka i sl. Ako budete u nedoumici što staviti, kontaktirajte osoblje sajta i zatražite pomoć. U sam post, ispod opisa, dodajte i izvorni naziv filmova iz nama ne toliko bliskih zemalja. Zabranjeno je postavljati teme za filmove koji su još u produkciji.
4. U naslovu ne pišite žanr, osobne komentare ili domaći prijevod naziva filma.
5. Pronađite poster filma ili omot DVD-a na internetu. Ako ne uspijete pronaći, ne stavljajte ništa. Pripazite da posteri i omoti nisu viši od 500 piksela.
6. Napišite opis filma koji će ukratko objašnjavati o čemu se radi. Opisi moraju biti na nekom od naših jezika, moraju biti pismeni, sadržavati sva slova abecede i ne smiju biti rađeni programima za automatsko prevođenje kao što je npr. Google Translator. Ukoliko kopirate opis s nekog domaćeg sajta, obavezno je navođenje izvora.
Teme koje ne budu poštovale ovo pravilo bit će brisane bez upozorenja!
7. Izbjegavajte "pisanje slikovnica". Ne pišite tekst opisa masnim, nakošenim ili slovima u boji.
8. Ispod opisa dužni ste navesti sljedeće: žanr, zemlju porijekla, jezik koji se koristi u filmu, trajanje filma, režiju, scenarij, glumce. Glumce ne morate navesti sve, već samo nositelje glavnih uloga. Podatke morate preuzeti s IMDB-a. Ne pišite nešto na svoju ruku bez odobrenja osoblja sajta!
9. Obavezno je postavljanje linka do IMDB-a, osim u slučajevima kada film nema stranicu na njemu. Tada smijete staviti link do nekog drugog relevantnog izvora informacija.
10. Potrebno je staviti i trailer s YouTubea. Bez njega će se odobravati samo teme u koje će se postaviti titl.
11. Ne pišite osobne komentare u prvi post ("film je zakon", "gledao sam ovo kad sam bio mali" itd.). Osobne komentare pišite u drugi post.
12. Ni slučajno nemojte stavljati linkove do stranica s piratskim sadržajem. To je najstrože zabranjeno i bit će istog trena brisano!
13. Ako otvarate temu kojom najavljujete neki film, napišite u dnu posta datum premijere. Preuzmite ga isključivo s IMDB-a.


Ova pravila nisu prezahtjevna i molimo vas da ih se pridržavate. Sitne greške ćemo vam mi ispraviti, ali krupne nećemo. To se pogotovo odnosi na opis. Nema "drljanja" samo da bi nešto pisalo na forumu! U slučaju da imate bilo kakvih nejasnoća, kontaktirajte osoblje sajta. Hvala na razumijevanju.


Administracija

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju