PraviloPadežni nastavci ne odvajaju se crticom. Pišu se kao dio imenice.
Bio sam na koncertu Michael-a Jackson-a.Bio sam na koncertu Michaela Jacksona.Živim u Bronx-u.Živim u Bronxu.Radim u Microsoft-u.Radim u Microsoftu.IznimkePadežni nastavci imenica pisanih brojkom i
akronima odvajaju se crticom.
To se događalo u 1990.-im godinama.
To se događalo u 1990. godinama.To se događalo u 1990-im godinama.Predsjednik je govorio u UN.
Predsjednik je govorio u UNu.Predsjednik je govorio u UN-u.Serija se prikazuje na TV.
Serija se prikazuje na TVu.
Serija se prikazuje na tv-u.Serija se prikazuje na TV-u.Iznimka od pravila koja vrijedi samo za srpski jezikCrticom se odvaja padežni nastavak kada se strano ime ili naziv pišu na latinici, ali u ćiriličnom tekstu.
Био сам на концерту Michaela Jacksona.Био сам на концерту Michael-a Jackson-a.Crtica se ne koristi ako je cijeli tekst na ćirilici.
Био сам на концерту Мајкл-а Џексон-а.Био сам на концерту Мајкла Џексона.Važna napomenaKod deklinacije imena i prezimena, uvijek se deklinirajaju sva imena!
Upoznao sam Tommy Lee Jonesa / Tomi Li Džounsa.Upoznao sam Tommyja Leeja Jonesa / Tomija Lija Džounsa. Žensko prezime koje se ne svršava na -a ne sklanjamo: Maria Callas - Marije Callas.
Ako se ono pak svršava na -a, preporučuje se sklonidba: Sofia Coppola - Sofije Coppole (no dopušteno je i: Sofije Coppola).