Ima onih koje se ne zamaraju sa zahtevnijim serijama i meni je to u redu. Uzmu neku laganu komediju ili sapunicu sa kliše radnjom i likovima, zarazno im je i prate. Neki su između, pogledaće Breaking Bad, True Detective i možda Sopranove ali nema šanse da uzmu Deadwood. Poznajem više primeraka jedne i druge vrste polu-gledača serija i znam šta mogu da im preporučim, uz povremenu opasku da su im serije koje gledaju nisu nešto

. Nije sve za svakoga.
Oni koji su otvorenog uma za sve, probaće i taj Farscape. Ko se ograničava žanrom, neće da gleda zbog ružnih glumaca, nedostatka HD rezolucije i sličnih razloga – verovatno upada u neku od dve gore pomenute kategorije i nije velika šteta ako propusti poneku dobru seriju. Gledam na to isto kao i na filmove, muziku ili knjige. Zabava i/ili umetnost, pa biraj šta želiš.
Ja imam samo dva kriterijuma, da bude kvalitetno ili zanimljivo. Do sada su mi skoro sve vrhunske serije ujedno imale i ovu drugu osobinu. Mad Men je izuzetak. Odmah posle prve epizode sam video da je sve kako treba. Prva sezona je dobro prošla a u drugoj je zapelo. Problem je u tempu, takav je da moram gledati duže vremena. Jedna do dve sedmično i ne više. Inače se prebacim na autopilot
Pazi šta nisam gledao još uvek: Rome, Oz, Northern Exposure, Homicide, Riget. Uz još neke komedije, to su serije koje želim da pogledam, ili barem pokušam. Tu je i druga, sekundarna grupa sa malo većim brojem serija.
Tako da kod mene više nema želje, koncentracije i vremena za Homeland, Vikinge, Saula Goodmana i još mnogo njih – ne upadaju ni u jednu od dve najbitnije kategorije. Ima tu i loših serija koje pratim jer me zabavljaju, ne puno ali ih ima.
Nije baš komentarisanje tvoje liste, ali oprostićeš mi