A čuj, dobio je prošle godine, a treća sezona Luthera meni osobno nije na razini prve dvije i Elba je glumio nekako preko one stvari. I dalje je bio dobar, ali ne kao u prve dvije sezone.
EDIT:
BEST ANIMATED FEATURE FILM“The Croods”
“Despicable Me 2″
“Frozen”Očekivano. Dosta slaba godina za animirane filmove.
EDIT:
Golden Globe Cecil B. DeMille Award - Woody Allen
Specijalna nagrada za životno djelo ove godine za dobrog starog Woodya.
Uh, kad se sjetim kad sam ga prvi put gledao sa 14, 15 godina i nije mi nikako sjeo. Godinama kasnije otkrijem
Annie Hall koji mi je do dan danas njegov najbolji film. Kasnije su samo išli redom odlični filmovi, pravi američki klasici kao što su
Manhattan,
Zelig,
The Purple Rose of Cairo,
Crimes and Misdemeanors,
Husbands and Wives...
EDIT:
BEST DIRECTOR – MOTION PICTUREAlfonso Cuaron, “Gravity”Paul Greengrass, Captain Phillips”
Steve McQueen, “12 Years a Slave”
Alexander Payne, “Nebraska”
David O. Russell, “American Hustle”
To! To! To! To!
Nedavno sam napisao na temi o filmovima kako samo zbog onog prvog kadra u Gravitaciji zaslužuje Oscara, a da ne pričam o ostalim kadrovima. Majstor kadriranja, dugih kadrova, montaže...
EDIT:
BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MOTION PICTURE – COMEDY OR MUSICALChristian Bale, “American Hustle”
Bruce Dern, “Nebraska”
Leonardo DiCaprio, “The Wolf of Wall Street”Oscar Isaac, “Inside Llewyn Davis”
Joaquin Phoenix, “Her”
Šteta zbog Balea i Phoenixa, ali kategorija je inače glupa. Kad će DiCaprio biti nominiran za Oscare, bit će naravno za najboljeg glumca godine, ali onda će tada biti Elijofor iz 12 Years a Slave koji je ogroman favorit i moj favorit McC iz Dallas Buyers Club koji se kao i Leto, transformirao, izgubio kile, ali opet nije samo stvar transformacije već je sve promijenio.
S tim da DiCaprio možda ni ne bude nominiran jer je jedna kategorija, a zasad su Elijofor, McC, Hanks, Dern i Redford. Dakle, jedan mora ispasti.
EDIT:
BEST MOTION PICTURE – COMEDY OR MUSICAL“American Hustle”“Her”
“Inside Llewyn Davis”
“Nebraska”
“The Wolf Of Wall Street”
Opa, nice. Iako bih ja dao Her

al fakat smiješno. Da, komedija
BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MOTION PICTURE – DRAMACate Blanchett, “Blue Jasmine”Sandra Bullock, “Gravity”
Judi Dench, “Philomena”
Emma Thompson, “Saving Mr. Banks”
Kate Winslet, “Labor Day”
Ovo ne da je zasluženo, Cate je uništila konkurenciju tako da je odglumila jednu od najboljih uloga zadnjih godina. Oscar ito siguran.