— Pečene orahe?
— Naručiću piće. Koktel s tekilom.
Honey-roasting znači peći bez ulja. Tequila slammer je vrsta koktela.
Krivo! Nije nešto prevažno, ali me čudi konstatacija.
Honey roasting nipošto ne znači "peći bez ulja" (molim ne zbunjivati kuharice
) to je poseban način prženja orašastih plodova (oraha, badema, lješnjaka ili kikirikija...) tako da se uvaljaju u med i prže na putru i ulju (ovo je samo kratki opis, ne recept), pa nastane kao neka slatka korica oko tih navedenih plodova (najčešće se serviraju ili bademi ili kikirikiji tako prženi). Dakle, može se prevesti kao "
oraščići u medu" ili "
prženi oraščići s medom".
A tequilla slammer je samo uvjetno rečeno koktel (ako rum-kolu, džin-tonik, votka-đus itd. smatraš koktelima... onda ok.) Inače, radi se o mješavini tekile i švepsa, u čaši koju prekriješ s krpom, lupiš o stol (ili šank) i brzo popiješ. Kod nas se dotično piće isto naziva ili
(tekila) slemer ili
tekila-rapidô. I pošteno se napiješ od toga, rapidno!