“Give them pleasure. The same pleasure they have when they wake up from a nightmare.” - Alfred Hitchcock
Knjigu imam doma i razmišljao sam dal da je pročitam prije ili poslije serije. Rekao sam si da ću poslije jer je i sami pisac kreator serije tako da bi ovo trebala biti čista ekranizacija.
Minusi - par sitnica, par nebotrebnih scena.
Plusevi + INTRO+ McConaughey koji će izgleda stvoriti još jedan unikatan lik. Čovjek je odličan glumac i uvijek sam stajao iza njega. Nažalost, neki ljudi su ga tek sad prepoznali u zadnjih par godina, ali on je još tamo od
Dazed and Confused bio talent gdje je stvorio jednog od najboljih likova 90-ih,
Woodersona.
+ jug Amerike što inače obožavam vidjeti u filmovima/serijama. Ta njihova surova i depresivna atmosfera koja mnogima ne paše, ali kad se pogodi, ništa od toga nije bolje.
+ Highlight epizode+ slow-paced epizoda koja toliko dobro leži uz tu atmosferu u seriji.
+ rituali/okultni simboli - ono što istražujem od svoje 14. godine kad sam prvi put pročitao Neopagansku knjigu,
The Spiral Dance, a iz simbola se toliko toga može saznati. Idemo na prvu simboliku
Spoiler for Hiden:
Rogovi su sastavni dio sotonizma. Ovi označavaju
Ba’ala,
Molocha. Dakle, ovo je bio ritual.
Samhain, festival mrtvih.
Crna spirala. Tipičan okultni simbol Crnog Sunca. Nacisti su ga naveliko koristili. Ima više značenja. Evolucija duše iz treće dimenzije u stvarni svijet. Puno već spirala ima i značenje broja zvijeri. Izgleda da imaju posla sa nekom žešćo sjebanom organizacijom. Zasad traže kao da je jedan ubojica, ali volio bi da ih je više.
Najbolji pilot u dugo dugo vremena. 9/10
EDIT:
Zaboravih pjesmu