Serije > O dokumentarcima

Dokumentarne serije

(1/5) > >>

mijau:
Da ne otvaram za svaku zasebno, ovdje možete raspravljati o dokumentarnim serijama koje nemaju svoju samostalnu temu na forumu, a ipak su u cijelosti prevedene. Kako ću stavljati opise na sajt, tako ću ažurirati popis tih serija u ovom postu zajedno s linkom do prijevoda.Završava li život smrću? Ili duša luta od tijela do tijela? Postoje li demoni, duhovi ili vrag? Pitanja su kojima se bavi dokumentarna serija 5th Dimension: Secrets Of The Supernatural.
Prijevodi
Ancient Inventions - Monty Pythonovac Terry Jones istražuje dosjetljivost naših predaka. Humoran, ali faktografski točan pogled na izume koje smatramo izumima modernog vremena, no zapravo su tu već stoljećima i stoljećima.
IMDb
TV.com
Prijevodi
Ancient Rome: The Rise and Fall of an Empire je igrano dokumentarna drama BBC-ja iz 2006. g. u kojoj se svaka epizoda bavi jednim od ključnih događaja u burnoj povijesti Rimskoga carstva.
Wikipedia
IMDb
Prijevodi
Animal Battlefield BBC-jeva je dokumentarna serija koja prati dnevnu rutinu pojedinih životinjskih vrsta. Njihovu međusobnu interakciju, kao i onu s plijenom ili drugim grabežljivcima.
Prijevodi
Arthur C. Clarke's Mysterious World trinaestodijelna je britanska serija koja se bavi neobjašnjenim fenomenima ovofa svijeta. Uvod i završetak svake epizode djelo je poznatog pisca SF-a Arthura C. Clarkea, a ti su filmići snimljeni na Šri Lanki. U centralnom dijelu epizode narator je Gordon Honeycombe.
Wikipedia
Prijevodi
Atom - U ovoj trodijelnoj dokumentarnoj seriji professor Jim Al-Khalili priča o jednom od najvećih znanstvenih otkrića u povijesti istraživanja: materijalni je svijet sastavljen od atoma.
Službena stranica
Prijevodi
BBC - Absolute Zero - Ova dvodijelna znanstvena serija govori o pionirima koji žele dostući krajnju granicu: apsolutnu nulu. Toliko hladno mjesto da na njemu ne postoji fizički svijet kakvog poznajemo: električna energija sruji bez otpora, tekućine se opiru gravitaciji, a brzina svjetlosti može se smanjiti na 60 km/h.
Službena stranica
Prijevodi
BBC - Andes to Amazon - Svaka od šest epizoda bavi se određenim dijelom Južne Amerike. Serija je ponegdje emitirana pod nazivom Wild South America.
IMDb
Wikipedia
Prijevodi
BBC Earth: The Climate Wars - Dr Iain Stewart prati povijest klimatskih promjena do njihova početka. Pritom istražuje kako je moguće da su znanstvenici u 70-ima toliko uspjeli pogriješiti.
IMDb
BBC
Prijevodi
BBC - Michael Palin's New Europe - Michael Palin istražuje 20 zemalja, koje su nekad mu bile nedostupne zbog Željezne zavjese.
Službena stranica
Prijevodi
Egypt - dokumentarno igrana drama koja se bavi različitim arheološkim otkrićima o povijesti Egipta. Povremeno su ubačene igrane scene u kojima su glumci tumačili stare Egipćane. Šest jednosatnih epizoda emitirano je nedjeljom na BBC-u 2005. godine.
IMDb
Wikipedia
Prijevodi
Galápagos - Trodijelna serija BBC-ja koja istražuje prirodnu povijest otočja Galápagos i njihovu važnu ulogu u razvitku Darwinove teorije evolucije. Naratorica je glumica Tilda Swinton.
Wikipedia
Prijevodi
Into the Universe with Stephen Hawking - dokumentarna je mini serija britanskog fizičara Stephena Hawkinga. Bavi se vanzemaljcima, putovanjem kroz vrijeme i općenitim temama vezanima za svemir.
IMDb
Wikipedia
Prijevodi
Nuremberg: Nazis on Trial - BBC-eva je dokumentarno igrana serija koja prati nirnberške procese protiv Alberta Speera, Hermanna Göringa i Rudolf Hessa. Emitirane su 2006. godine na šezdesetu godišnjicu suđenja.
IMDb
Wikipedia
Prijevodi
Life je BBC-jeva dokumentarna serija u potpunosti snimana u HD tehnici i prikazana kao dio Darwinove sezone. Bavi se proučavanjem Darwinove teze o borbi za preživljavanje.
Wikipedia
Prijevodi
Dokumentarna serija BBC-ja o životu i djelu Leonarda da Vincija.
BBC-jeva interaktivna stranica
Prijevodi
MegaStructures dokumentarna je serija koja prati radove na izgradnji velebnih zdanja.
Wikipedia
Prijevodi
Michael Palin's Full Circlef - putopisna serija poznatog "putnika" Michaela Palina u kojoj posjećuje zanimljiva i neobična mjesta. Palin je poslije napisao i knjigu temeljenu na ovoj seriji.
IMDb
Wikipedia
Prijevodi
Nature's Great Events - dokumentarna serija BBC-a koja prati smjenu godišnjih doba i njihov utjecaj na promjene struja u oceanima i promjene ustaljenih vremenskih prilika koje time stvaraju neke od najspektakularnijih događaja u životinjskom svijetu. Svaka se epizoda koncentrira na izazove i prilike koje ove promjene donose pojedinim životinjskim vrstama.
Službena stranica
Wikipedia
Prijevodi
Planet Earth BBC - Serija je stvarana pet godina i najskuplja je ikad proizvedena dokumentarna serija u produkciji BBC-a. Uz to i prva dokumentarna serija u potpunosti snimana u HD tehnici.
Sastoji se od 11 epizoda, svakoj je tematika jedno od staništa na Zemlji. Na kraju svake 50-minutne epizode je 10-minutni dodatak o snimanju same serije. Za BBC je seriju narirao David Attenborough, a za Discovery Amerikanka Sigourney Weaver.
IMDb
Wikipedia
Prijevodi
Sahara with Michael Palin - četverodijelna putopisna serija Michaela Palina u kojoj posjećuje mjesta obuhvaćena pustinjom Saharom. I po ovoj je seriji napisao i istoimenu knjigu.
IMDb
Wikipedia
Prijevodi
Sea Monsters - BBC-ev dokumentarac o morskim dinosaurima. Dio tetralogije Walking with...
Wikipedia
Seven Ages of Rock - dokumentarna je serija BBC-a koja se bavi poviješću rock-glazbe.
Wikipedia
Prijevodi
Space Race - BBC-jeva dokumentarna drama koja prati najveće događaje i osobe u američko-sovjetskoj utrci u slanju čovjeka na Mjesec. Središnji su likovi Sergej Koroljev, glavni sovjetski gtraditelj raketa i Wernher von Braun, njegov američki kolega. Serija je snimljena zajedničkim naporima britanskih, njemačkih, američkih i ruskih produkcijskih ekipa.
IMDb
Wikipedia
Prijevodi
Space - dokumentarna serija koja se bavi poviješću svemira. Narator je glumac Sam Neill.
IMDb
Wikipedia
Prijevodi
Spyweb - dokumentarna serija History Channela kojoj su tema CIA i ostale obaviještajne agencije.
Prijevodi
The Beatles Anthology - dokumentarna je serija o karijeri Beatlesa. Emitirana je u šest dijelova 1995. godine. Godine 2003. reizdana je na DVD-u.
Wikipedia
Prijevodi
The Blue Planet - dokumentarna serija koja se bavi prirodnom povješću oceana. Svaka od osam 50-minutnih epizoda bavi se drugim vidom morskog života. Narator je David Attenborough.
Wikipedia
Prijevodi
The Human Body - sedmodijelna serija BBC-a uvodi gledatelje u jedan od najnevjerojatnijih i teško zamislivih svijetova. Voditelj je Robert Winston.
Wikipedia
Prijevodi
The Incredible Human Journey - petodijelna serija autorice Alice Roberts objašnjava dokaze za teoriju o ranim ljudskim migracijama iz Afrike kojima su se proširili po cijelome svijetu.
Wikipedia
Prijevodi
The Living Planet: A Portrait of the Earth - dokumentarna serija autora i voditelja Davida Attenborougha, nastavak njegove serije "Life on Earth", studija je to o načinu kako se živi organizmi, uključujući i ljude, prilagođavaju svojoj okolini.
Wikipedia
Prijevodi
The Nazis: A Warning from History - dokumentarac BBC-a koji analizira uspon, vrhunac i pad Hitlera i nacista te njihov utjecaj na regiju. Emitirano je šest epizoda.
Wikipedia
Prijevodi
The Olympic Series - Golden Moments of the Olympic Games - dokumentarna serija koja prati najveće događaje u olimpijskoj povijesti.
Olimpijske igre
Prijevodi
The True Story of Alexander the Great dokumentarac je History Channela koji donosi stare i nove zanimljive podatke o poznatom vojskovođi Aleksandru Velikom (iliti Aleksandru Makedonskom).
IMDb
Prijevodi
Walking with Beasts šestodijelna serija iz 2001. godine. Narator za BBC bio je Kenneth Branagh, a za Discovery Stockard Channing. Bavi se razdobljem Kenozoika, a koristi se CGI tehnologijom i animatronika.
Wikipedia
Prijevodi
Walking with Cavemen - četverodijelna dokumentarna serija BBC-a o ljudskoj evoluciji.
Wikipedia
Prijevodi
Walking with Dinosaurs - šestodijelna serija koja uz CGI tehnologiju i animatronike rekreira Mezozoik i prikazuje dinosaure na način dotad vien samo u igranim filmovima. Za BBC je narator bio Kenneth Branagh, a za Discovery Avery Brooks.
Wikipedia
Prijevodi
Wild Caribbean - četverodijelna serija BBC-a koja istražuje prirodnu i kulturnu  povijest Karipskih otoka i Karipskog mora. Narator je Steve Toussaint.
Wikipedia
Prijevodi
Yellowstone je dokumentarna serija u produkciji BBC-ja koja je s emitiranjem počela 15. 3. 2009. Narator Peter Firth vodi nas kroz jednu godinu u nacionalnome parku Yellowstone. Serija proučava načine na koje se divljač prilagođava životu u jednoj od najoštrijih divljina na Zemlji.
Wikipedia
Prijevodi

mijau:
Potreban re-upload za seriju:

Into the Universe with Stephen Hawking - komplet 1x01-03:
PDTV i 720p verzija, originalni upload: Zkarlov
HDTV verzija, originalni uploas: Aleks@

mijau:
Re-upload za seriju: BBC Life, epizode 9 i 10 720p verzija by enzogiovanni.

Diesel986:
Potreban reupload za The Incredible Human Journey za 4. i 5. epizodu (ul: skalice.united)

Aleks@:

--- Citat: mijau - 21.10.2010. 23:16:32 ---Potreban re-upload za seriju:

Into the Universe with Stephen Hawking - komplet 1x01-03:
PDTV i 720p verzija, originalni upload: Zkarlov
HDTV verzija, originalni uploas: Aleks@


--- Kraj citata ---
Nisam video na vreme, odmah ću da postavim ako već neko nije to uradio.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju