Serije > O serijama

House of the Dragon

(1/6) > >>

slaks:

Opis:
Serija nam donosi priču 200 godina pre događaju u Igri prestola, i prati početak kraja kuće Targarjen. Vesterosom vlada Viseris Targarjen koji želi da tron nakon njegove smrti nasledi prvorođena ćerka Renira, a ne sin Egon. Zbog ovakve odluke Targarjeni počinju polako da se dele na one koji podržavaju Reniru, i one koji podržavaju Egona u političkoj borbi za prevlast, koja će se nakon smrti kralja Viserisa pretvoriti u građanski rat poznat kao Ples zmajeva. U njemu će stradati većina targarjenskih zmajeva i nestati većine sporednih kuća Targarjen.


Žanr: fantazija, akcija, drama
Kanal: HBO Max
Premijera: 21.08.2022.
Glumci: Milly Alcock, Eve Best, Paddy Considine, Matt Smith, Ryan Corr, Jefferson Hall, Olivia Cooke, David Horovitch, ...

IMDb
TVDb
Wikipedia

Titlovi

slaks:

Suncani:
Još niko ništa nije rekao? Bez utisaka? :)

Dobrica Legenda:
Rano je još. Vizuelno je sve besprijekorno, ipak je to HBO, ali likovi i radnja, bumo videli kad se odgleda još koja epizoda. Mene prva epizoda nije ničim oduševila, ali nisam ni nezadovoljan. Očekujemo svi da se sve razvija postepeno, u maniru vrhunskih serija.

amiS:
pogledao sam sinoć i prilično sam zadovoljan. likovi već imaju neku dubinu i nisu crno-bijeli. gluma zadovoljavajuća, osim kralja  Viserysa. Glumac mi nema karakter, no možda je takav lik. Matt Smith i Milica Alcock zasad su mi najbolji ilikovi i vješto odglumljeni. Smith je dosta zastrašujuć u svojoj ulozi. Nisam ga nigdje gledao pa ne znam kakav je inače glumac. Jako mi sliči na nekog poznatog i to me kopkalo u svakoj sceni s njim.

Scene joustinga su fantastične i odlično montirane s porodom. imam zamjerku na CGI. kao da nisu dobro uklopili setove i zeleni ekran. praktički se vidi gdje završava set a počinje CGI. nisam imao takav doživljaj u GoT-u.

moram još samo reći da mi je HoD i po trejlerima izgledao i vizualno i glumački bolje od Prstenova moći.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju