Razno > Offtopic

Zanimljivosti

(1/269) > >>

Valhalla:
Oboren Ginisov rekord u gledanju televizije


Novi Ginisov rekord u neprekidnom gledanju televizije postavio je Sureš Joakim, koji je 72 časa pratio program u Stoklhomu.

"Osećam se dobro, popio sam izmedju 25 i 30 kafa." - rekao je danas Joakim.

Prethodni rekord od 69 sati i 48 minuta, Sureš je postavio 2005. godine.

Joakim, koji je rodjen na Šri Lanki a živi u Torontu, gledao je 3 cele sezone serije "24", rekla je portparolka švedske televizije TV4.


 I vi možete biti detektiv


Ukoliko ste fan kriminalističkih serija i romana u kojima inteligentni detektivi kao od šale rešavaju i najzamršenije slučajeve, onda je "Crim expo" prava stvar za vas.

Rešavanje kriminalističkih slučajeva više nije stvar romana i televizije - muzej nauke "Cite des Sciences" u Parizu otvorio je interaktivnu izložbu u kojoj posetioci rešavaju "tajanstveni slučaj ubistva" rame uz rame sa forenzičarima francuske policije.

Zamišljeni slučaj ubistva koji rešavate dogodilo se u muzeju, a na raspolaganju vam se nalaze ekipe forenzičara, policajaca, psihologa koji će za vas napraviti profil imaginarnog ubice.

Šansa da budete Herkul Poaro, Šerlok Holms, Tomas Barnabi ili inspektor Kluzo, "ističe" 2010. godine kada se izložba, tačnije slučaj, zatvara.

SuperSerb:

--- Citat: Valhalla - 19.02.2009. 15:43:57 ---Joakim, koji je rodjen na Šri Lanki a živi u Torontu, gledao je 3 cele sezone serije "24", rekla je portparolka švedske televizije TV4.

--- Kraj citata ---

Mozda pokusam da oborim ovo, dok bude bila pauza u ovoj sedmoj sezoni. LOL LOL

Šćepo:
Ja jedva cekam da odem u Pariz da rijesim koje ubistvo! :)

Valhalla:
 
Robin Hud je bio običan lopov

Jedan britanski naučnik tvrdi da je pronašao dokaz da legendarni odmetnik Robin Hud nije bio "baš tako popularan".

Džulijan Laksford kaže da je na marginama jedne stare istorijske knjige pronašao belešku koja kritički komentariše postupke Robina Huda.

U belešci koju je oko 1460. godine napisao srednjevekovni monah za Huda piše da je "stalno pljačkao oblast Šervuda i druge delove Engleske u kojima je vladalo bezakonje", i izneo svoje mišljenje zasnovano na osnovu beležaka da je Robin verovatno bio uzrok "bezakonja i čistog lopovluka".

Za njega legenda kaže da je sa svojom bandom koja se krila u Šervudskoj šumi u 13. veku harao Engleskom i krao od bogatih da bi poklanjao siromašnima.

Naučnik dodaje da je zabeleške napisana na latinskom jeziku, u knjizi zvanoj "Polychronicon", možda najstariji zapis o Robinu Hudu, ali ne objašnjava da li je legenda da je plen delio sa siromašnima istinita. Verovatno ne.

Goya:
Aloooooo, Ljudi ubili pitona u Zeti  ;D


http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=03&dd=20&nav_id=351241

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju