A jbg, većina po raznim forumima misli tako kao vi, ali, eto, meni se baš više sviđa nova trilogija. Mada volim i staru. A
Osveta Sita mi je za bar dva koplja iznad svih ostalih.
Nova nada mi je najlošija (knjiga 100x bolja),
Imperija mi je baš kako treba, tu ne bih ništa mijenjao, ali ne znam šta bih dao da se prihvate rimejka
Povratka džedaja. Sa današnjom tehnikom... Znam, samo sanjam...
A prva i druga epizoda su mi sasvim dobre.
@Mulder:
Ne znam šta bih ti rekao; ja tog čovjeka koliko volim, toliko i mrzim. Najviše zbog onoga kako je zajedno sa Spilbergom iskasapio Indijanu Džonsa. Za Spilberga sam tada već odavno znao da mu nisu sve na broju, ali Lukas...
A i što se tiče SW-a imam zamjerki. Sve mi se čini da je samo urbana legenda da se ništa u SW univerzumu ne može pojaviti dok on ne aminuje. Koliko sam samo kontradikcija sa filmovima našao u stripovima, knjigama, pa čak i u ovoj animiranoj seriji
Klonski ratovi... Dobro, knjige i stripovi ne moraju biti samo njegov problem, to možda ovjerava i neko iz njegovog stafa (mada je još jedna urbana legenda da svi pisci/crtači dolaze njemu na razgovor prije početka radova), ali oko serije se stvarno mogao više potruditi.
@Samisko:
Uživaćeš, vjeruj. Ja sam film gledao u nedjelju i, pošto sam ga odgledao već 100 puta
, nisam se uopšte zamajavao radnjom (što sam kod svih 3D-ova koje sam do sada pogledao morao, jer sam ih gledao prvi put), tako da mi je sve vrijeme ostalo da se usmjerim na efekte 3D-a i sjajni su. U onoj sceni kad četiri lovca prolijeću u nizu imao sam osjećaj da mi je prvi proletio bukvalno ispred nosa (a sjedio sam u zadnjem redu
). Jedino sam mislio da će na kraju ona borba Kvai-Gona i Obi-Vana sa Dart Molom biti malo impresivnija. Nemoj me pogrešno shvatiti, bolja je od 2D-a, ali nije baš toliko bombastična koliko sam zamišljao.
Sve u svemu, vrijedi.