Vidi, niko tebe lično ne optužuje niti napada, samo konstatujem činjenice. Ti ih, ako možeš pobij argumentima, a ne savetima koje ti niko nije tražio.
I ja radim dva posla do kojih sam došao sopstvenim radom, bez veza i vezica, nisam lekar, i verovatno sam sličnog materijalnog statusa kao ti, samo sam možda malo stariji od tebe. Isto proputovao, naučio jezike i video dosta dok sam radio za UN...
A to da "posla ima, a da su ljudi lenji i neće da rade već se samo žale" je tipična floskula... znaš već kojih. Pusti te fazone, zamisli da ti ja kažem, "Ako stojiš iza svog stava, evo, ja ću ti naći 100 njih koji hoće da rade bilo šta, pa im ti nađi posao za koji kažeš da ima." (bolje nego da idu na ulicu) ili "Eto, fino zarađuješ, pa ti lepo izvadi iz svog džepa, pa počasti naše vredne sportiste, a ne da im u moje ime daješ moje pare."
I da, kad smo već kod ulice, davno su prošla vremena kad sam ja izlazio na ulicu da bi se borio za neka svoja ubeđenja. U međuvremenu se malko ostarilo, odraslo, pa onda i shvatilo da se tamo apsolutno ni za šta ne može izboriti jer kako god okreneš uvek isto sr... ti dođe.