Novi postovi

Str: [1] 2 3 ... 10
1
O serijama / Odg: Reacher
« zadnji post Eichmann Jučer u 20:45:50 »
Postavio sam uredjene prevode za 5 epizoda 3. sezone drugog autora (slovne greške, ispravke imena likova i sl.)
2
Pomoć / Odg: Zapeo sam kod prevođenja! Trebam pomoć! (2)
« zadnji post suadnovic Jučer u 11:24:42 »
Stavih Fantom iz mora... evo kako izgleda
https://www.opensubtitles.org/en/subtitles/13018456/the-phantom-from-10-000-leagues-sr
Trenutno radim na prevodu za 13 Lead Soldiers (1948), imam problem sa ovim

458
00:22:06,596 --> 00:22:09,841
If anything should come up you can
always reach me through one of Gon's.

Ne izguglah ništa.
3
Prijedlozi serija i dokumentaraca / Your Friends and Neighbors
« zadnji post slaks Jučer u 07:53:37 »

Opis:
Serija prati Kupa, nedavno razvedenog menadžer hedž fonda, nakon što je otpušten, odlučuje da pribegne krađi od bogatih stanovnika u svom predgrađu Njujorka kako bi održao životni stil svoje porodice koja važi za uglednu i bogatu porodicu. Ove sitne krađe svojih komšija počinju da mu daju nadu za vraćanje u normalan život sve dok ne provali u pogrešnu kuću u pogrešno vreme.

Žanr: drama,
Kanal: Apple TV+
Premijera: 11.04.2025.
Glumci: Jon Hamm, Amanda Peet, Amanda Peet, Hoon Lee, Isabel Gravitt, Lena Hall, Mark Tallman, Donovan Colan...

IMDb
TVDb

4
Fantom na 20 000 milja  ili jednostavno Fantom iz Dubine.
5
« zadnji post zkarlov 14.03.2025. 13:06:08 »
To je strijela. Harpun i osti su drukčiji.
8
« zadnji post suadnovic 14.03.2025. 07:06:59 »
Kako bi preveli naslov filma The Phantom from 10.000 Leagues (1955)?
Niko se ni u jednom titlu na Opensubtitles nije usudio da ga prevede.

The league was used in Ancient Rome, defined as 1½ Roman miles (7,500 Roman feet, modern 2.2 km or 1.4 miles). The origin is the leuga Gallica (also: leuca Callica), the league of Gaul.

10.000 liga kao dužina, nema veze sa mozgom, u filmu se stvar odvija na dubinama gde ljudi rone.
9
Prijedlozi i najave filmova i dokumentaraca / Tron: Ares (2025)
« zadnji post zkarlov 13.03.2025. 10:40:14 »

Opis:
Sofisticirani program Ares je poslan iz digitalnog u stvarni svijet na opasnu misiju, označavajući prvi susret čovječanstva s umjetnom inteligencijom...

Žanr: akcija, avantura, znanstvena fantastika
Zemlja: SAD
Jezik: engleski
Trajanje:  min
Režija: Joachim Rønning
Scenario: Jesse Wigutow, Jack Thorne, Steven Lisberger
Uloge: Sarah Desjardins, Gillian Anderson, Jodie Turner-Smith, Greta Lee, Jeff Bridges, Jared Leto, Evan Peters, Cameron Monaghan, Arturo Castro, Hasan Minhaj, Shalyn Ferdinand, Jason Tremblay, Brad Harder, Kenneth Seto Tynan, Cameron Park, Zahra Alani, Jay Durant

IMDb

10
Prijedlozi i najave filmova i dokumentaraca / Ash (2025)
« zadnji post zkarlov 13.03.2025. 10:31:33 »

Opis:
Riya (Eiza González) se budi na tajanstvenom planetu Ash i pronalazi mrtvu svoju posadu. Čovjek po imenu Brion (Aaron Paul) joj stiže upomoć te slijedi iskušenje psihičkog i fizičkog terora dok Riya i Brion pokušavaju odlučiti mogu li vjerovati jedno drugom kako bi preživjeli...

Žanr: horor, znanstvena fantastika, triler
Zemlja: SAD
Jezik: engleski
Trajanje: 95 min
Režija: Flying Lotus
Scenario: Jonni Remmler
Uloge: Eiza González, Aaron Paul, Iko Uwais, Kate Elliott, Beulah Koale, Flying Lotus, Andrew B. Miller...

IMDb

Str: [1] 2 3 ... 10