Pogledana treća
Bride of Frankenstein 
Ova serija je sad postala toliko kompleksna sa svim tim likovima i spajanjem svačega na jedan odličan način. Bez da nekog diskriminiram, ali ovu seriju i što ona predstavlja će samo do kraja skužiti fanovi Universal horora, fanovi viktorijanskog doba i svih tih knjiga u kojima se bile ovakve priče. Nije naravno problem skužiti seriju jer je radnja vrlo jasna, ali za cijeli taj subtekst se moraju pogledati sve važniji Universal horor klasici kao i pročitati knjige koje se bave ovakvim stvarima. Mislim da bi vam onda bila još veća uživancija gledati ovako nešto. Meni svakako je.
A sad na treću epizodu. Ajoj, divota

Sad imam toliko teorija na raspolaganju. Sve isprepleću pa idemo na ono što sam govorio za prošlu epizodu. Dakle, ima dosta toga. Amon-Ra, Ethan (tko je on), Sir Malcolm (tko je on), Frankensteinovo prvo čudovište (najzanimljive u ovoj epizodi) i što on točno želi + dodatak jednog lika koji me podsjeća na nekog iz Dracule.
Amon-Ra
Ethan
Spoiler for Hiden:
Kad sam pogledao prošlu epizodu, rekao sam da bi on mogao biti vukodlak i stvarno bih volio da i je. Sad u ovoj trećoj epizodi on komunicira s vukovima. To ne da znači nešto, to znači puno toga

vidjeli smo da ima i neki ožiljak na početku druge epizode kad se budi, a prije toga se dogodilo ono ubojstvo. Ali je bio u obleci pa je možda old school vukodlak na dvije noge to jest on je Wolfman. Zasad raspolažemo s tim informacijama.
Sir Malcolm
Spoiler for Hiden:
nakon prošle epizode sam rekao da bi on mogao biti Dracula, ali već smo ga vidjelo kako hoda po danu pa to malo isključuje tu mogučnost. No, opet ima dosta subteksta koji govore da to on je kao iz prošle epizode o Mini i planini. U ovoj epizodi nismo ništa dobili i zbog toga mi je žao

a i Dorian Graya nismo vidjeli.
Franeksteinovo prvo čudovište aka Adam aka Caliban.
Spoiler for Hiden:
U knjizi Adam. U seriji Caliban. Al pazite što je zanimljivo. Dakle, on stvarno izgleda točno kao u knjizi jer je tako opisan. No, ono što je zanimljivo i odmah mi je bilo toplo oko srca je to što je našao posao u kazalištu tako da radi iz sjene i još ima onaj ovratnik da si prekrije ružno lice. Zašto ovo govorim? Zato što je to Fantom iz Opere. Odmah me na to podsjetilo. Ne kažem kako će Caliban postati Fantom, ali nevjerojatno je koliko su dali referenci kroz Frankensteinovo čudovište. Užitak je bilo gledati. Zasad znamo njegov plan. Zamolio to jest zaprijetio Viktoru da mu napravi mladu i to smo dobili onaj link koji sam gore stavio,
Bride of Frankenstein njegovu priču jedva čekam dalje.
I sad poseban dodatak. Jeste primijetili u ovoj epizodi na onog tipa koji je jeo neku umrlu životinju i kad su oni naišli na njega, Sir Malcolm je rekao da ga stave u lance. Prvo, jeo je životinju i drugo izlgedao je kao luđak. U ovoj epizodi se zove Fenton, ali svako ko je čitao Stokerovu Draculu, zna da postoji jedan biser od lika koji se zove Reinfeld. Taj lik u knjizi, a i u većini Draculinih filmova je jeo umrle životninje, bube i bio luđak. Ali ono najvažnije, on je pomogao Draculi da dođe u London i on mu je doveo Minu.
Ovo je samo postavljanje neke puno veće priče za koju imam nekoliko teorija, ali prvo četvrta nek izađe. Muči me onaj Amon-Ra za kojeg imam neku pretpostavku, ali žečim više o njemu.