Razno > Offtopic

Stripovi

(1/48) > >>

igniss:
Nađoh pre neki dan u nekoj hrpi starih papira strip Zagor, što mi je odmah pobudilo sećanja na stare dane kada su se stripovi čitali i, kao preduslov za ovo pravo, štampali. Sećate li se Zlatne serije i Lunov Magnus stripa, sa svim onim sjajnim junacima? Meni je omiljeni lik bio Kapetan Miki, a jako sam voleo i Martija Misteriju. Danas se dešavaju čudne stvari: stripovi izlaze u nekim luksuznim izdanjima i ima ih samo u dobro opremljenim knjižarama, po vrlo nepristupačnim cenama.

mijau:
Meni je ipak najdraži bio Tex Willer. I dalje se redovito može naći na kioscima (uz Zagora i još neke), ali ipak mislim da su malo preskupi. Srećom pa je KGZ pristojno opskrbljen raznim izdanjima.  :)

petko:
Vijesnikovi Alan Ford i (kako ono beše?) Naš strip i Strip magazin, genijalan sarajevski Strip Art,
Yu strip/Yu strip magazin, Patak, Biser strip, Gigant, Stripoteka, Marti Misterija, Dilan Dog...

To je otprilike glavnina i zauzima mi par kubika životnog prostora :)

igniss:

--- Citat: mijau - 21.08.2009. 01:06:38 ---I dalje se redovito može naći na kioscima (uz Zagora i još neke), ali ipak mislim da su malo preskupi. Srećom pa je KGZ pristojno opskrbljen raznim izdanjima.  :)

--- Kraj citata ---

To je sjajno. Kod nas su stripovi proterani sa kioska. Mada, nedavno sam negde video neko pakovanje od tri stripa Zlatne serije u foliji. Čini mi se da je čak i cena bila pristupačna. Postojali su sporadični pokušaji obnavljanja strip-izdavaštva namenjenog toj vrsti distribuiranja. Znam da su pre nekoliko godina Crnogorci pokušali sa Alanom Fordom, ali bez uspeha. Zanimljivo je da se u Srbiji svi slažu da Alan Ford nije Alan Ford ako ne govori hrvatski. ;D

petko:
Nakon nekolicine kratkotrajnih pokretanja, u najnovijem izdanju Alan Ford ide redovno. Čini mi se da je sad stigao negde je oko 60. broja što znači nekih 5 godina neprekidnog izlaženja :)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju