Razno > Televizija

TV novosti

(1/50) > >>

MilanRS:
H R T  u minusu 130 milijuna kuna

Jučer zakazana sjednica Programskog vijeća HRT-a, na kojoj se raspravljalo o rebalansu Poslovnog plana HRT-a za 2009. godinu, javnosti će otkriti šokantan podatak da je HRT u minusu od čak 130 milijuna kuna, jer prihodi od oglašavanja neće biti planiranih 480 nego svega 350 milijuna kuna (...)


Druga informacija ali povezanost nije slučajna ;)

Drugi program H.T.V., srijeda, 03.06.2009.
16:30 Prijatelji 1, humoristična serija

----------------------------------------------------------
Odlična serija, volim je, obožavao sam da je gledam, gledao sam nekoliko puta sve epizode, ali,
ALI, nedavno je završilo repriziranje svih 10 sezona, kad ono, opet počinje repriziranje.
Kao da se ugledaju na drugu televiziju koja po deset puta vrti iste serije. Jeste da ovi prikazuju kvalitetnije, ali opet...

Loki:
Al su neki, što mi ne puste ER! :'(

mijau:
Svašta. Em su pobacali humoristične serije u kretenske termine, em stalno jedno te isto.  >:( >:( >:(
Nemojte me krivo shvatiti, nemam ja ništa protiv Prijatelja, štoviše skupljam i kiosk izdanja (iako ih ne smatram najboljom serijom ikada, mislim da mi ne bi ušli niti u top 10), al' brate mili što je previše previše je.
Lijepo kaže MilanRS, nema ni godina dana da su završili s emitiranjem cijele serije.

MilanRS:
Carstvo (Empire)
http://www.imdb.com/title/tt0403759/

U utorak na Drugome programu počinje mini serija “Carstvo”. Raskošna je to ekranizacija sudbine Rimskog Carstva, kao i priča o jednoj od njegovih najznačajnijih i najkompleksnijih osoba – Marku Antoniju.

Za prikaz te kostimirane pripovijetke na malim ekranima utrošeno je više od pedeset milijuna dolara, a iako u njoj glume kvalitetni američki i britanski glumci, najzanimljivije lice je Trudie Styler. Najpoznatija kao dugogodišnja supruga pjevača Stinga, Trudie se glumom bavi već 35 godina, a u “Carstvu” igra Serviliju, ljubavnicu rimskog cara Julija Cezara i majku njegova ubojice Bruta.

Radnja serije započinje u Rimu 44. godine prije Krista. Nakon trijumfa u Španjolskoj osvajač Julije Cezar vraća se zapuštenoj i osiromašenoj Republici i korumpiranu Senatu. Bliži se 15. ožujka i prolit će se mnogo krvi. Samo nekoliko dana poslije kobnog datuma, okružen svojim urotnicima među kojima su i Kasije i Brut, Cezar zadobiva 23 uboda nožem...

Osim što se serija može pohvaliti luksuznim interijerima i raskošnom kostimografijom, važno je spomenuti i njezinu autentičnost. Pritom ne mislimo samo na povijesno utemeljene činjenice, kojih su se tvorci serije striktno držali, već i na to da su se u svim scenama koristili pravi mačevi. Bila je to odluka trojice redatelja u cilju “boljeg umjetničkog dojma”, a iako je tijekom snimanja ozbiljnije ozlijeđen glumac Jonathan Cake, nisu odustali od tih “gladijatorskih” ideja.

večernji list

zkarlov:
Kad već spominješ stare Rimljane, ako netko nije gledao srijedom na prvom programu HTV-a je dokumentarna serija "Antički Rim:Uspon i pad jednog Carstva", prošlu srijedu je bilo o Neronu, a ove srijede je o Juliju Cezaru. Fantastična produkcija i glumci. Preporuka svima.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju