Razno > Televizija

Večeras/uskoro na TV

(1/89) > >>

MilanRS:
Ovu temu sam zamislio kao preporuku šta pogledati u tom danu na domaćim programima.

Večeras, četvrtak, 8.1.2009. HRT2 20:55

Stranputica, američki film
(SIDEWAYS, 2004.)

Komedija. Neuspješni i razvedeni sredovječni pisac Miles, inače veliki ljubitelj i poznavatelj vina, i njegov najbolji prijatelj Jack, nekad popularni glumac u televizijskim serijama, kreću na put kalifornijskim vinskim cestama tjedan uoči Jackova vjenčanja. Dok Miles želi uživati u čarima vina, Jacka više zanimaju čari žena. Dvojica prijatelja zbliže se s dvije privlačne pripadnice suprotnog spola, obje vrsne poznavateljice vina - konobaricom Mayom i poslužiteljicom Stephanie...
Nakon znatnog uspjeha njegova prethodnog filma "About Schmidt", redatelj i scenarist Alexander Payne još veći je postigao ovim ostvarenjem. Film je bio nominiran za pet Oscara - za najbolji film, režiju, scenarističku adaptaciju, sporednu mušku (Thomas Haden Church) i žensku (Virginia Madsen) ulogu, a osvojio je onaj scenaristički. Također, bio je nominiran za sedam Zlatnih globusa, od kojih je osvojio one za najbolji film u kategoriji komedije ili mjuzikla, te za najbolji scenarij. Uz to je osvojio i čak šest Nezavisnih duhova, najuglednije nezavisne nagrade, i to u kategorijama najboljeg filma, redatelja, scenarija, glavne muške, te sporedne muške i ženske uloge. Glavni su mu aduti skladan spoj suptilne komedije s dramskim tonovima te sjajni glumci predvođeni P. Giamattijem (Cinderella Man) i V. Madsen (Hot Spot).

    * Trajanje:  123 min.
    * Uloge:  Paul Giamatti, Thomas Haden Church, Virginia Madsen, Sandra Oh, Marylouise Burke, Jessica Hecht, Missy Doty
    * Scenarij:  Alexander Payne i Jim Taylor (prema romanu Rexa Picketta)
    * Redatelj:  Alexander Payne

Kad je film nominovan za nagradu Oskar, nabavio sam lošu kopiju pa nisam htio da gledam, a kasnije u moru filmova zaboravio sam na ovaj.
Večeras je odlična prilika da se pogleda ovaj film.

EROS:
ZONA PRESS, 8.1.2009. SOS KANAL 23:05.

Najbolja emisija o košarci na ovim prostorima! Oni koji vec nisu pogledali imace priliku da pogledaju konferenciju za štampu Duleta Vujoševica posle sinocne tekme i da pritom nauce nešto pametno, jer sve Duletove presice su znamo vec kakve!  ;)

EROS:
Malopre videh najavu na OBN da prenose od 02:00 sata Cleveland - Boston! Konacno nešto da vredi i na toj televziji!  clapp ;)

Loki:
Večeras, 21:00 - RTS1

P.S. I Love You

http://www.imdb.com/title/tt0431308/

hmmmmm:
Tjelesna straža (Man On Fire) - 22:20 - Nova TV

Odlican film, jedan od najboljih te 2004. godine :) ;)

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju