Autor Tema: Der Bergdoktor  (Posjeta: 2858 )

0 članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline PO team

  • PO fan
  • Novi član
  • *
  • Postova: 0
  • Spol: Muški
  • Volim PO
    • let's chat
Der Bergdoktor
« : 26.06.2013. 18:42:31 »

Opis:
Serija o uzbudljivim pustolovinama liječnika i gorskih spasitelja koji u prekrasnim, ali i opasnim planinskim ambijentima priskaču u pomoć ljudima koji su se zatekli u najrazličitijim opasnim situacijama.
Uzbudljive akcije spašavanja u seriji su kombinirane s dirljivim obiteljskim pričama, a serija je snimana u veličanstvenoj, netaknutoj prirodi austrijskih Alpa.
Nema boljeg mjesta od planina za život bez svakodnevne buke i stresa. No kako se ondje živi? Pitajte dr. Martina Grubera koji je pobjegao od, kako on kaže, ukočene atmosfere i suhoparnosti svoga rodnoga grada u Alpama prije mnogo godina. Kad se vratio u Ellmau na majčin 65. rođendan, zaprepastio se čuvši da je umrla njegova nekadašnja ljubav koja se poslije njegova odlaska udala za njegova brata Hansa.
Prijatelj Martinova oca želi da Martin preuzme njegovu ordinaciju, ali Martina ništa ne zadržava u Ellmauu. Pa čak ni njegov uvrijeđeni brat, šef gorske službe spašavanja. No Martin otkriva da je njegova jedanaestogodišnja nećakinja zapravo njegova kći - a to je dovoljan razlog da se predomisli i odluči ostati. Postavši iznenada otac, Martin sad treba upoznati svoju tek otkrivenu kćer. Svojski se trudi da stekne njezino povjerenje i ljubav iako to znači istjerati brata koji ostaje Lillin "drugi" otac. To je veliki izazov i jedan od oblika modernoga života koji ulazi u život gorštaka. Taj izazov miješa stroge osjećaje s ležernim humorom.
Gorštaci će biti spas, misli Martin. No na pogrešnom je tragu jer tu ima svakojakih bolesti koje treba liječiti i opasnih situacija s kojima se mora suočiti. On i Hans stalno riskiraju život kako bi spasili žrtve nesreća u planinama ili planinare zarobljene u iznenadnim olujama. No najveći je izazov naći "bolest koja se krije iza bolesti" u njegovih bolesnika. U brdima liječnik ima više vremena i sluša pozorno prije nego što postavi dijagnozu.

Izvor: HRT

Žanr: drama
Kanal: ZDF
Premijera: 7. veljača 2008.
Glumci: Hans Sigl, Heiko Ruprecht, Monika Baumgartner, Ronja Forcher, Natalie O'Hara, Siegfried Rauch, Nike Fuhrmann, Tessa Mittelstaedt, Sophia Thomalla, Mark Keller

IMDb
TVDb
Wikipedia

Titlovi

« Zadnja izmjena: 04.11.2016. 12:05:58 maksi »
Mrzim lopatare i limune

Tags: drama 2008 Njemacka ZDF