Novi postovi

Str: [1] 2 3 ... 10
1
Prijedlozi serija i dokumentaraca / Odg: Willow (2022)
« zadnji post amiS Danas u 18:08:10 »
Šteta što je serija otkazana. Bila je daleko od savršene, ali meni ipak jako zabavna. Svidjela mi se cijela ekipa osim kraljevne, a ne znam šta se dogodilo Warwicku Davisu - odglumio je kriminalno.
Serija mi više vuče na ovaj novi D&D film nego na film Willow i katkad mi je smetala suvremena glazba, iako je u par navrata dobro pristajala.
2
Općenito / Odg: SJAJAN BESPLATNI PROGRAM SUBTITLE EDIT
« zadnji post zzoe Danas u 14:09:35 »
Subtitle Workshop 6.2.0 ima podršku za Unicode.
Ima malo drugačiji interfejs nego stari 2.51 i još uvek ima manjih bagova, ali na njemu se radi i dalje. Ima i portabilnu verziju.
Za one koji su navikli na SW uvek će biti nezamenljiv, ali svakako nema nikavog nametanja.
3
« zadnji post Bulvay Danas u 12:15:09 »
Nemam ništa protiv korištenja SE, imam protiv onih koji mi govore da sam zastario jer koristim SW. Svatko o svom poslu... Hoću ja nekome govoriti da ne sluša cajke? Mislim da neću...

Сагласан сам. Никоме не треба ништа наметати.

Опаска о савремености/застарелости се може односити на неке функције, које нажалост Воркшоп не подржава, што је реално ограничавајући фактор, као одсуство подршке за Уникод.

Исто тако, на "нашим" форумима нема детаљног упутства за кориштење СЕ-а, као за Воркшоп, што неки, не без основа, могу сматрати као наметање Воркшопа (и по техничким захтјевима за постављање титлова), иако је СЕ интуитиван и далеко једноставнији за савладавање за почетнике.

У сваком случају, мишљења сам да треба имати оба програма на систему (СЕ постоји у портабилној верзији), јер се одлично допуњују.
4
Nuclear Family
5
O serijama / Odg: The Last of Us
« zadnji post den78 Danas u 00:25:04 »
6
O serijama / Odg: Beverly Hills 90210
« zadnji post den78 Jučer u 13:37:29 »
7
« zadnji post zkarlov Jučer u 13:18:35 »
Nemam ništa protiv korištenja SE, imam protiv onih koji mi govore da sam zastario jer koristim SW. Svatko o svom poslu... Hoću ja nekome govoriti da ne sluša cajke? Mislim da neću...
8
Prijedlozi serija i dokumentaraca / The Consultant
« zadnji post mladi.indiana Jučer u 12:42:51 »

Opis:
Serija prati odnos između zaposlenika i šefa, propitujući koliko smo daleko spremni ići da bismo napredovali i preživjeli… Kada novi konzultant, Regus Patoff (Christoph Waltz) dobije zadatak popraviti poslovanje u informatičkoj tvrtki CompWare koja razvija igre i aplikacije, zaposlenici dobivaju nove zahtjeve i izazove koji sve stave u pitanje... uključujući njihove živote.

Izvor: interweb

Žanr: drama, komedija, triler
Kanal: Amazon
Godina: 2023.

IMDb
TVDb
Wikipedia

9
« zadnji post Bulvay 25.03.2023. 16:24:20 »
Jesi li sređivao nešto s tim programom?

Ja jесам. На стотине превода и туце ауторских превода.

Кад сам се почео с титловањем, био је актуелан Воркшоп 2.51. Никако ми није легао.
Неинтуитиван је, за почетнике непрактичан, не подржава Уникод а то се није промијенило
ни у новијим верзијама (и даље не подржава Уникод БОМ).

Захваљујући Гуглу сам пронашао овај програм, сјећам се, укуцавши "Subtitle Edit", као да сам знао.
Да нисам пронашао СЕ и да ми је остао Воркшоп, никад се не бих упустио у овај хоби.

Све што знам са овим програмом, научио сам сам. Програм сам себе објашњава. Све што ми падне на памет с титлом, самостално нађем из контекстног или падајућег менија. Не требају ми форуми ни једна једина екстензија.

Нажалост, на "нашим" форумима, програм је јако слабо обрађен и упркос томе, све је популарнији.

Да се разумијемо, Воркшоп је сигурно добар програм. Ја га имам на систему због Миланове скритпе, иако је инкорпорирана у СЕ, али је нешто спорија (мада је мој систем времешан). 

10
O serijama / Odg: Carnival Row
« zadnji post Suncani 25.03.2023. 14:10:23 »
Hvala i od mene.
 Str: [1] 2 3 ... 10