Bruno, imam samo pitanje jedno.. Na koji sistem je pre funkcionisalo to za favorite?
ovako je bilo prije:
u tablicu favorites se spremalo user_id i serija_id
svaki put kad se ucitavala stranica sa favoritima sa subselectom sam brojao koliko je puta serija_id referenciran u toj tablici i po tom se radio sort (ako si primjetio load time na favoritima je bio preko sekunde) + subselect da vidim dal logirani korisnik ima svoj id uz tu seriju (da mogu staviti ikonicu makni iz favorita umjesto dodaju favorite)
sad je ovak:
dodao sam polje serija_favorite u tablicu od serija u koji dodam + 1 kad netko doda seriju u favorite (mora imati profil spremljen) te u tablicu od profila u polje serija_favorite dodam id serije odvojen zarezom (1,2,3...)
kod ucitavanja profila (jednom dnevno se iz baze refresha) taj string sa id-evima pretvorim u array gdje je array key id od serije pa onda mogu provjeravati kod ispisivanja serija sa jednostavnom if naredbom dal imas seriju u favoritima pa postavim ikonu za micanje iz favorita umjesto one za dodavanje
jednostavno, ne? 
Pošto se bavim web programiranjem(php, html, html5, css, css3(onako), sql etc), razumeo sam na koji fazon sad funkcioniše, i složio bih se sa tobom da je sada bolje.
Samo, zašto ne odradiš pri registraciji da automatski sprema profil, ili ako to već ima, da uradiš update za one čiji profil nije spremljen.. Nzm kako se tebi zovu tabele, ali kao sql upit zadaš
UPDATE users SET profil = "spremljen" WHERE profil = "nije_spremljen"
Naravno ovo je samo neki primer..Ako uopšte u tabeli sa korisnicima imaš određeno polje za to da li je spremljen profil ili nije

Hvala puno na odgovoru