Sve skupa FENOMENALNO.Svaka čast.Ja sam zadovoljan i sa izborom.Pogledao sam 52 serije sa liste što je masu s obzirom da ne gledam humoristične(ne računam one šta sam gledao na TV).Bilo je i dosta starijih koje nisam gledao.Čak su me neke i zainteresirale,ali ih je jako teško naći na ''sceni''.Dvije stvari sam baš zapamtio svih ovih dana.Prvo odličan opis serije 24.Baš je pogođeno ono po čemu je i meni serija klasik.Drugo mislim da je Justefied zaslužio bolje mjesto.Znam da je o mjestima glupo raspravljati,na kraju ovo je mulderova lista ,a ne moja,ali ipak mislim da jedna tako kvalitetna serija zaslužuje bolje mjesto od 84 od 100.Još jednom hvala.Bilo je baš gušt čekati svaki dan 10 novih serija.
Zanimljivo je što na početku nisam htio ubaciti humoristične jer bi bil teže pošto znam da ima onih koji imaju samo šest epizoda po sezoni. I na kraju odlučio težim putem.
Što se tiče
Justified, to je bilo do trenutka. Recimo, od 60. mjesta do 84. (
Justified) je jako mala razlika. To je 24 mjesta razlike što je na papiru velika razlika, ali ustvari dijele ih te nijanse.
Na kraju pomalo subjektivno razočarenje, jer neke od TOP 10 ne bi ni u ludilu pogledao ( onu seriju o ničemu ), no SF i tako nije moj fah ( osim B5 i FARSCAPE ). Ali zato jedna velika pohvala za ovaj i naredne projekte.
Kako to za Seinfeld? Nisi ljubitelj humorističnih?
U top 10 nemam klasične sf serije.
TTZ je prije fantasy sa ne toliko sf priča uz dodatak mojeg omiljenog horor žanra.
The X-Files uopće ne smatram SF serijom jer to nije. The X-Files je multižanrovska serija prije svega drama, onda horor i tek onda sf. Tu je još komedija i akcija. Jedine epizode sa sf-om je mitologija, a tih epizoda ima manje nego
monster of the week epizoda.
Btw, zar niti jedna primetime soap nije zaslužila biti u 100 Ja baš sad gledam KNOTS LANDING i definitivno je po meni kvalitetnija od nekih navedenih
A Dallas i Peyton Place?
Inače, neki St. Elsewhere stavljaju pod
primetime soap.
Najveće iznenađenje mi je 24 na visokom mestu. I House dobro stoji. Fino je da se Justified uopšte našao na listi, kao i Terriers.
Zato što je nakvalitetniji žanr drama, a
24 je akcija. Pa sam razmišljao zašto ne bi cijenio podjednako akciju kao dramu ako je na visokom nivou sa dobrom pričom. Mislim da je dobru akciju teže napraviti prihvatljivijom nama koji smatramo kako je drama najkvalitetniji žanr. S tim da
24 ima u sebi i dosta dramskih momenata, a 5. sezona je pravi primjer odličnog spoja akcije i drame.
House mogu uvijek gledati. I te zadnje sezone koje su dosta slabije od četvrte i pete.
Treba da bude skroz subjektivno, zanimljivije je za čitati. Postoji mnogo spiskova najboljih serija i svi liče jedan na drugi. Nema smisla staviti nešto što ti se ne sviđa pa neka i važi za najbolju. Skoro sam video da neko ubacuje shining koji mu nije nešto, eto, jer je kultni horor.
Ovo su najbolje sezone, ne serije
al dobro, ne bi bilo daleko od ovog. Recimo ovaj top 10 sezona bi bio promijenjen redoslijed ako bi radio top 10 serija.
The X-Files
Mućke
TTZ
Sopranosi
Žica
Twin Peaks
Northern Exposure
Jedino Filesi ostaju na prvom jestu, a ostatak promijenjen. Žica je tu na 5. mjestu umjesto trećeg kao sezona. Sopranosi su taman ispred umjesto 6. mjesta kao sezona. Mućke su na drugom mjestu umjesto 7. mjesta kao sezona. I tako, dosta tu faktora igra. I dijele ih nijanse.
Hahahaha, ovo za The Shining. Pa da, ako se nekome nije svidio, ne stavljaj. To je ono podilaženje masi.
Samo jedan problem, pišeš tako da čovek poželi sve ovo da pogleda :-)
Kako sam i sam jako entuzijastičan sa svime što volim tako i pišem. Drago mi je da se to osjeti
Svaka čast, Muderu, pratio sam iz dana u dan. Možda bih mogao da napravim listu od 50 serija, i to sam poslažem pogledane... ako ih ima toliko.
Ma mogao bi više